Hlavní obsah

Hossa pokořil tisícovku a fandové soupeře mu aplaudovali. Byl jsem dojatý, přiznal hokejista

Ottawa

Slovenský hokejista Marián Hossa se nesmazatelně zapsal do historie NHL. Útočník Chicaga pokořil v noci na pátek úctyhodnou hranici tisíce bodů. Radost měl o to větší, že magické mety dosáhl na ledě Ottawy, kde svou kariéru v zámořské soutěži odstartoval. A fanoušci Senators na něj nezapomněli, jeho úspěšný útok na významný milník ocenili v přestávce před začátkem prodloužení vřelými ovacemi.

Foto: Marc Desrosiers-USA Today Sports, Reuters

Útočník Chicaga Marián Hossa (vpravo) se stal 80. hráčem v historii NHL, který dosáhl na metu 1000 bodů.

Článek

Hossa po zápase přiznal, že byl potleskem vestoje dojat a divákům v hale Canadien Tire zamával. "Strávil jsem tu sedm let a během té doby byli fanoušci ke mně opravdu milí. Ovace mě potěšily, tak jsem vstal a poděkoval jim," řekl pro oficiální internetové stránky soutěže útočník Jestřábů. "Hlavou mi v tu chvíli proběhla spousta věcí. Byl to velký okamžik," přiznal Hossa.

Svůj 1000. bod v NHL zaznamenal v 54. minutě utkání. Za stavu 3:3 mu Versteeg adresoval puk za bránu, Hossa si vybruslil před gólmana Andersona a zasunul kotouč za jeho záda.

Hossa se stal 80. hráčem v historii NHL, který nasbíral 1000 bodů. "Je to čest být mezi těmito osmdesáti skvělými hráči. Znamená to pro mě hodně. Velký dík patří všem hráčům, kteří mi k tisícovce dnes večer pomohli a všem hráčům, kteří mi v kariéře pomohli tuto metu zdolat," dodal Hossa.

Pětatřicetiletý křídelník zaznamenal během sedmnácti sezón v NHL 466 gólů a 534 asistencí. V zámořské soutěži vedle Ottawy a Chicaga hájil rovněž barvy Atlanty, Pittsburghu a Detroitu.

Zápas v Ottawě nakonec Chicago vyhrálo 5:4 po samostatných nájezdech, když rozhodující exekuci provedl ve třetí sérii Patrick Sharp.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články