Hlavní obsah

Voráček září a udivuje zámoří. Všechno funguje, libuje si český útočník, jehož chválí i Giroux

Hokejista Jakub Voráček prožívá bezesporu nejvydařenější vstup do sezóny ve své kariéře v NHL. Český útočník je k neudržení, bodoval v jedenácti z odehraných dvanácti utkání a jeho obrovský přínos pro mužstvo řádně oceňují i jeho spoluhráči včetně hvězdy Claudea Girouxe.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Obránce Edmontonu Jeff Petry (vlevo) se snaží zastavit útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka.

Článek

Voráček má fazónu, v zámořské soutěži bodoval v noci na středu už pošesté v řadě. Proti Edmontonu se v první třetině dvakrát trefil a výrazně přiblížil Letce k páté výhře v sezóně.

A co vězí za jeho parádními výkony? Dost možná změna životosprávy. Upravil jídelníček, zhubl čtyři kila a snížil i objem tělesného tuku. "Cítím se dobře, jsem rychlejší. Všechno funguje. Ale nechci to přeceňovat. Pořád mám za sebou jen dvanáct zápasů," krotí euforii Voráček, jehož zásobu fyzického fondu chválí kouč Craig Berube.

"Obrovský rozdíl v jeho hře je v tom, že ani ve třetí třetině se na něm neprojevuje únava a neklesá jeho rychlost. Od začátku až do konce má hodně šťávy," říká kormidelník Philadelphie.

Giroux: Jakub hraje teď s velkým sebevědomím

Velká spokojenost pochopitelně vyzařuje i z jeho klubových spoluhráčů. "Jake byl vždy hodně talentovaný a nyní si konečně plně uvědomuje svůj potenciál. My jsme věděli, že může být výjimečným hráčem, dokonce i v Columbusu. Teď to začíná dokazovat," uvedl brankář Steve Mason, kterému Voráček pomohl k první výhře v sezóně.

Voráček v loňském ročníku nasbíral v 82 utkáních 62 bodů. Letos má našlápnuto k tomu, aby tento bodový zisk hravě překonal. Philadelphia má za sebou teprve dvanáct zápasů a Voráček ve formaci s hvězdným Girouxem už nasbíral 18 bodů (5+13).

"Hraje teď s velkým sebevědomím a v kombinaci s jeho schopnostmi je to pro soupeře nebezpečné. Užívám si, že s ním můžu hrát v jednom útoku," liboval si útočník Claude Giroux.

Jakub Voráček nasbíral loni v NHL 62 bodů. Překoná tento zisk v letošní sezóně?
Ano
96 %
Ne
4 %
Celkem hlasovalo 5454 čtenářů.

Reklama