Hlavní obsah

Pittsburgh prodloužil smlouvu s gólmanem Fleurym do roku 2019

Pittsburgh

Vedení hokejistů Pittsburghu se dohodlo s brankářem Marcem-Andrém Fleurym na prodloužení smlouvy o čtyři roky do konce sezóny 2018/19. Dlouholetá týmová jednička si finančně polepší. V této sezóně pobírá devětadvacetiletý gólman pět miliónů dolarů, díky nové smlouvě to bude o 750 tisíc dolarů ročně více.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Pittsburský gólman Marc-André Fleury si díky novému kontraktu finančně polepší.

Článek

"Fleurymu věřím a věří mu i celý tým. Už tady dokázal něco vyhrát a vyhraje znovu," řekl  generální manažer klubu a zároveň viceprezident Penguins Jim Rutherford, sám bývalý gólman.

Fleury prožívá výbornou sezónu, v níž pomohl Pittsburghu k sedmi výhrám z devíti startů. V průměru inkasoval 1,89 branky a úspěšnost zákroků má 93,1 procenta. Jeden z nejlepších vstupů do sezóny v kariéře navíc ozdobil třemi čistými konty.

Jednička draftu 2003 ve slavné lize zatím nepůsobila nikde jinde než v týmu Penguins, jimž pomohla v roce 2009 k zisku Stanleyova poháru. Na kontě má i několik klubových rekordů. Jeho 52 vítězství v play off je nejvíce mezi aktivními gólmany v NHL. Ve sbírce má Fleury také olympijské zlato z Vancouveru 2010, kde však do zápasů nezasáhl.

Reklama

Související témata: