Hlavní obsah

VIDEO: Tarasenkova paráda uchvátila nejen NHL. Jeho akce vypadá i na papíře jako živá

škv, mmSport.cz

Nejen NHL a hokejový fanoušci obdivují kousek útočníka St. Louis Vladimira Tarasenka, kterým nadchl v pondělním utkání proti New Yorku Rangers. Finta dvaadvacetiletého Rusa, když kličkou á la Forsberg překonal gólmana Talbota, uchvátila i ty, kteří na hokej běžně ani nekoukají.

Tarasenkův gól v novém zpracování

 
Článek

„Tento šílený gól Vladimira Tarasenka mě přinutil ho zpracovat v pohyblivých obrázcích, přestože hokej vůbec nesleduju," píše na první stránce papírového bločku člověk s přezdívkou theflippist. Na dalších stránkách pak zaznamenal celou akci ruského šikuly, která tak při rychlém obracení stránek vypadá i na papíře jako živá.

Tarasenko patří mezi nejzářivější komety letošní sezóny NHL, tak jako na začátku té loňské třeba český forvard San Jose Tomáš Hertl. V pondělí byl rodák z ruské Jaroslavle vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne NHL, večer se pak proti Rangers blýskl nejen touto parádu, navíc ještě proměnil rozhodující nájezd a rozhodl o výhře Bluesmanů 4:3.

"S žádným jiným útočníkem, který by měl takový čich na góly, jsem ještě nehrál," prohlásil na Tarasenkovu adresu kapitán St. Louis David Backes. "Jeho střela, úžasné zrychlení a schopnost skórovat jsou jako z jiné planety," chválí útočníka, který s osmi góly a šesti asistencemi za dvanáct zápasů zakončuje elitní desítku kanadského bodování soutěže.

Reklama

Související témata: