Hlavní obsah

Detroit povolal českého brankáře Mrázka za zraněného Gustavssona

Detroit

Český hokejový brankář Petr Mrázek byl ve čtvrtek povolán z farmy v Grand Rapids z nižší AHL do prvního týmu Detroitu, kde nahradí zraněného Jonase Gustavssona. Švédský gólman si ve středečním utkání proti New York Rangers vykloubil rameno a bude mimo hru několik týdnů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek

Článek

Zatím není jasné, zda se Gustavsson bude muset podrobit operaci. "Museli mu to po zápase nahodit zpátky. Mluvíme o pauze v týdnech, ale zatím nevím, kolik to bude," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland serveru MLive.com.

Třicetiletý Gustavsson se zranil, když se snažil zabránit rozhodující brance, kterou vstřelil v čase 61:50 útočník Rangers Derick Brassard a rozhodl o výhře 4:3 v prodloužení. Gustavsson se dostal v konkurenci jedničky Jimmyho Howarda do branky poprvé po čtyřech zápasech a přispěl k bodu 26 úspěšnými zákroky.

Mrázek v této sezoně ještě v NHL nechytal. Z farmy už byl povolán před více než dvěma týdny, ale jen v jednom utkání kryl záda Gustavssonovi a vrátil se zpět do Grand Rapids. Z minulých dvou sezon má bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2012 na kontě 11 utkání, v nichž si udržel průměr 1,8 obdrženého gólu na zápas, úspěšnost zákroků 92,6 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

V nižší AHL v tomto ročníku odchytal čtyři zápasy s průměrem 3,80 inkasovaných gólů na utkání a s úspěšností 85,4 procenta. "Na brankářském postu jsme byli silní s Johanem Gustavssonem a Jimmym Howardem. Gus nám v minulé sezoně hodně pomohl do play off. Je nepříjemné, že utrpěl tak vážné zranění a jsme rádi, že máme Petra Mrázka. Měl dobrý kemp a v zápasech, v kterých chytal v minulé sezoně, předvedl dobré výkony," doplnil Holland.

Reklama

Související témata: