Hlavní obsah

Tahle Jágrova paráda dala Ďáblům šanci. Jenže pořád děláme stejnou chybu, zlobí se 68

Ďáblové z New Jersey málem zvládli nemožné. Ještě necelé čtyři minuty před koncem prohrávali hokejisté Devils v St. Louis 0:3, ale třemi slepenými góly zadělali v závěru na pořádné drama. V poslední minutě také přišla parádní chvilka hvězdného veterána Jaromíra Jágra, jenž ale po konečné porážce 3:4 zrovna nešetřil kritikou na hru svého týmu.

Foto: Profimedia.cz

Útočník New Jersey Jaromír Jágr v utkání proti St. Louis Blues.

Článek

Když se utkání za stavu 4:2 přehouplo do poslední minuty normální hrací doby, rozjeli hosté, hrající už bez brankáře, akci ze své poloviny. Puk se přes Patrika Eliáše dostal k Jaromíru Jágrovi, jenž skrz hradbu hráčů soupeře famózně vybídl ke skórování Michaela Rydera.

„Neuvěřitelná přihrávka od Jágra. Naprosto brilantní pas. Po bleskové otočce poslal puk poslepu na Rydera, který přidal v závěru svůj druhý gól. Obránci St. Louis vůbec nevěnovali Ryderovi pozornost," rozplýval se nad celou akcí komentátor zámořské televize.

Do konce zápasu zbývalo ještě padesát sekund, poslední šanci na vyrovnání měl pět sekund před sirénou Travis Zajac, jenže jeho pokus zhatil brankář Allen. „Měli jsme tam ještě střelu, ale přes gólmana to neprošlo. Prostě to dneska z naší strany nebylo dost dobré," komentoval zápas pro server northjersey.com Jágr.

Podle něj Devils stále doplácí na stejnou chybu, na níž upozorňoval i po výhrách nad Winnipegem a Columbusem. „Nějaké zápasy jsme vyhráli, jenže hrajeme pořád stejně. Mluvil jsem o tom, i když jsme vítězili. A o tom to je, moc jsme se z těch chyb nepoučili," zlobil se kladenský odchovanec.

„Nechci se opakovat, ale prostě si to děláme těžké sami. Nerozjíždíme naše akce dobře, pořád jenom naháníme puk a zbytečně plýtváme energií. Zkrátka nemáme dobrou první přihrávku. Ztratíme rychle puk a pak se za ním honíme. Nikdy nevyjedeme z naší zóny čistě, abychom mohli rozjet útok a jít pět na pět. Vždycky to pak hodíme o mantinel a už to zase naháníme a forčekujeme. Nikdy nemáme dobrou pozici. Pokud tohle nenapravíme, zápasy pro nás budou těžší a těžší," varoval Jágr.

Reklama

Související témata: