Hlavní obsah

Nešťastník Hertl zlomil hůl a založil rozhodující akci soupeře. Z výhry se radoval Vrbata

San Jose

Minulý podzim vlétl do NHL jako kometa, střílel úžasné góly a atakoval přední příčky statistik celé soutěže, letos ale Tomáš Hertl zatím nezáří. V utkání ze čtvrtka na pátek proti Vancouveru mu navíc ani nepřálo štěstí, když nešťastnou náhodou pomohl soupeři k rozhodujícímu gólu na konečných 3:2.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Útočník San Jose Tomáš Hertl se raduje z úvodního gólu proti Vancouveru.

Článek

Přitom zápas proti Canucks pro něj nezačal úplně špatně. Hned na úvod se dostal do velké šance, když prakticky neatakován dostal v mezikruží puk do jízdy. Jeho bekhendový blafák však zlikvidovala pozdější hlavní hvězda utkání, brankář Ryan Miller.

Další jeho střela o chvíli později už se ale ujala. Jeho křížný pokus srazil před bránou za Millerova záda James Sheppard a Žraloci šli do vedení. Jenže těsně před první sirénou srovnal po rychlém úniku Radim Vrbata.

Rozhodující moment zápasu se přihodil v závěru druhé třetiny. Hertl se snažil vyslat na Millera pohotovou ránu bez přípravy, jenž při střele zlomil hůl a nechtěně tím založil protiútok soupeře, z nějž padl gól na konečných 3:2.

Hertl se ještě snažil zabránit pohromě, jenže jeho snaha bez hokejky neměla nárok, Nick Bonino jej objel a překonal brankáře Niemiho.

Po utkání tak byl pochopitelně spokojenější Radim Vrbata. „Hrát tady je ale vždy pořádně těžké. Museli jsme hlavně přežít prvních deset minut, pak jsme měli šanci. Navíc nás podržel brankář Miller, to on nám dal šanci tady uspět. Podařilo se nám využít naše příležitosti a vydřít dva body. A to se počítá," těšilo úspěšného střelce Vrbatu, jenž ve 14 zápasech nasbíral velmi solidních 13 bodů (6+7).

Tomáš Hertl, jenž momentálně hraje ve třetí formaci Žraloků, je zatím jen na 5 bodech (3+2). Těsná porážka jeho tým mrzí ještě o to víc, že se mu sice podařilo ještě vstřelit gól, jenže puk z hole Joa Thorntona přešel přes brankovou čáru zlomek vteřiny po závěrečné siréně.

„Puk byl v bráně, ale bohužel se to nestihlo do konce šedesáté minuty. Kdybychom měli půl sekundy navíc, bylo by to v pohodě. Cítili jsme to tak, že jsme odehráli dobrý zápas a zasloužili jsme si dva body," mrzelo Thorntona.

Reklama

Související témata: