Hlavní obsah

Řádně zaskočený Stamkos. Hvězda Tampy vstřelila gól, ale radovala se z něj sama

V NHL nastřílel téměř 250 gólů. Aby se však z něj radoval úplně sám, se mu asi ještě nestalo. Hvězdě Tampy Bay Stevenu Stamkosovi přiznal branku v utkání NHL na ledě Detroitu dodatečně až videorozhodčí. Sudí ani nikdo z hráčů totiž po jeho ráně gól neviděli a hra po Stamkosově střele zápěstím pokračovala ještě dalších padesát vteřin.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Útočník Tampy Bay Steven Stamkos (vpravo) slaví gól proti Detroitu. Vlevo je obránce Lightning Jason Garrison.

Článek

Ve 23. minutě Callahan našel parádním pasem na útočné modré Stamkose. Ten se vřítil do třetiny soupeře, prudce zabrzdil a puk švihem jej poslal na Howardovu branku.

Kotouč se z ní bleskově odrazil zpět do hřiště a vypadalo to, že čtyřiadvacetiletý centr trefil jen brankovou konstrukci. Jenže Stamkos měl jasno: byl to gól. Však také jako jediný z týmu Tampy zvedl ruce nad hlavu. Rozhodčí si ale nebyli jistí a zápas ještě téměř minutu pokračoval dál. Až poté si sudí jeli celou situaci ověřit s kolegou u videa a ke smutku domácích dali útočníkovi Blesků zapravdu!

Puk se podle opakovaných záběrů odrazil od tyče do kamery umístěné v brance a poté zpět do hřiště.

Časomíra se tedy vracela na čas 22:19 a Tampa se ujala v Joe Louis Areně vedení 2:1. Střetnutí nakonec skončilo po šedesáti minutách nerozhodně 3:3. Ani prodloužení vítěze neurčilo a na řadu přišly samostatné nájezdy, v nichž Callahan v první sérii zajistil Tampě bonusový bod.

Stamkos, jenž proti Rudým křídlům skóroval dvakrát, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. "Myslím si, že Steven odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů," ocenil po utkání Stamkosův výkon spoluhráč Tyler Johnson.

Reklama

Související témata: