Hlavní obsah

Havlát už může hrát v noci proti Bostonu, Eliáš si slibuje více gólů. Bruins děsí Krejčího zranění

New Jersey

Po sérii zranění se hokejisté New Jersey Devils mohou konečně dočkat vytouženého posílení. Do tréninku už se totiž znovu zapojila levá křídla Martin Havlát a Mike Cammalleri. A oba by mohli naskočit už do zápasu proti Bostonu v noci z pondělí na úterý.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Bostonu David Krejčí (třetí zprava) se raduje se spoluhráči z gólu. Nastoupí i proti Ďáblům?

Článek

Oba se zapojili do tréninku už v neděli odpoledne. Cammalleri nehrál od 25. října od duelu s Ottawou, Havlát chyběl Ďáblům od zápasu s New Yorkem Rangers 21. října kvůli zranění v dolní části těla.

„Tým je nadšený, že se nám oba kluci vracejí. Přinesou nám více kreativity a ofenzivní síly. Doufám, že tedy začneme dostávat víc puků do branky soupeře," těšil se z návratu ostřílených borců Patrik Eliáš na stránkách northjersey.com.

„Když nás pozorujete, zjistíte, že oba znamenají velký rozdíl i v tréninku," přitakával kouč Devils Pete DeBoer, jenž zároveň dodal, že není jisté, že oba proti Bostonu nakonec nastoupí. Na marodce Ďáblů ale určitě dál zůstanou hráči jako Adam Henrique, Ryane Clowe či Jon Merrill.

Bude hrát Krejčí?

Horší zprávy z českého pohledu naopak přišly z tábora Bostonu. Elitní centr Bruins David Krejčí totiž už tři dny nebyl na ledě a jeho start proti Devils není moc pravděpodobný. Po čtvrtečním duelu proti Edmontonu se totiž potýká s bolavým kyčlem.

„Pořád se potýká se stejnou věcí," sdělil listu Boston Herald kouč Medvědů Claude Julien. Krejčí už podstoupil operaci kyčle v roce 2009, nyní ale bohužel čelí stejnému problému.

Pokud by musel znovu na operaci, hrozila by mu podle zámořských médií čtyři až šest měsíců dlouhá rekonvalescence. „To jsou ale podle mě jen spekulace. Nebudu to nijak dál komentovat," odmítl diskuze s novináři kouč.

V případě Krejčího absence by se na pozici prvního centra nejspíš posunul Chris Kelly, jenž by nastoupil po boku Milana Lucice a Setha Griffitha.

Reklama

Související témata: