Hlavní obsah

Holík v Atlantě, Straka a Malík jdou k Rangers

PRAHA

První čeští hokejisté mění před začátkem nové sezóny NHL dosavadní dres. Už v úterý večer se Robert Holík dohodl na angažmá v Atlantě a do jeho bývalého působiště v New York Rangers naopak putují Martin Straka a Marek Malík. Straka se Jezdcům upsal na jeden rok, obránce Malík podepsal dokonce tříletý kontrakt.

Foto: www.newyorkrangers.com

Robert Holík v dresu NY Rangers

Článek

"Marek je velký a silný obránce, který dodá fyzickou jistotu naší hře na modré čáře. Jeho parametry by nám měly pomoci především při hře v oslabení, a navíc věřím, že bude patřít k lídrům týmu, vedle nichž porostou naši mladí hráči," komentoval angažmá Malíka generální manažer Rangers Glen Sather. Vítkovickému odchovanci, jenž v NHL hrál naposledy za Vancouver, zaručuje smlouva u Rangers v příštích třech letech 2,5 miliónu dolarů ročně.

Straka zase s Jágrem?

To Straka by si měl v následující sezóně vydělat ještě o půl miliónu dolarů víc a v klubu doufají, že by mohl oživit úspěšnou spolupráci s Jágrem, tak jak se jim dařilo při společném působení v Pittsburghu nebo českém národním týmu. "Martin je šikovný a komplexní hráč, jenž bude přínosem týmu při přesilových hrách i v oslabení," řekl Sather.

Generální manažer Rangers společně s českou dvojicí uzavřel smlouvu i s Kevinem Weeksem, bývalým gólmanem Caroliny. Nové posily si mohl dovolit mimojiné díky tomu, že se v minulých dnech zbavil Roberta Holíka, jehož vysoký kontrakt dost zatěžoval klubový rozpočet a především pak platový strop týmu. Holík se včera dohodl na tříleté smlouvě s Atlantou.

Holík by měl dovést Atlantu k úspěchům

Za tři roky u týmu Thrashers by si Holík měl vydělat 12,75 miliónu dolarů. V Atlantě příchodem obrovitého centra zvýšili sílu v ofenzívě, o kterou se v minulosti starali především Ilja Kovalčuk a Dany Heatley. Holík by měl nyní plnit roli lídra týmu na ledě i v kabině a dovést klub do bojů o Stanley Cup. "Nemohli jsme podepsat  lepšího hráče, který oplývá schopnostmi dovést náš klub do play-off," pochvaloval si Holíkův příchod generální manažer Atlanty Don Waddell.

Se změnou je spokojený i český útočník, i když si zrovna odchod z New Yorku nepřál. "Nechtěl jsem odejít, ale prostě se tak stalo. Na druhou stranu jsem dostal skvělou smlouvu v Atlantě, takže není čeho litovat," řekl Holík, o nějž se zajímala řada klubů včetně New Jersey, kde v letech 1995 a 2000 vyhrál Stanley Cup. Největší zájem ale projevila Atlanta, které dal  nakonec přednost. "Atlanta má mnoho mladých hráčů, kteří chtějí něco dokázat. A to se mi líbí,"  dodal.

Reklama