Hlavní obsah

Plekanec nepřekonal Pavelce, ale dlouhé čekání na gól ukončil

Montreal

Sedm zápasů čekal český útočník Montrealu Tomáš Plekanec na gól marně, dočkal se až v samém závěru boje s Winnipegem (3:0), v jehož bráně si vychytal pozici třetí hvězdy utkání Ondřej Pavelec. Plekanec se trefil až při power play do prázdné brány.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Tomáš Plekanec se na ilustračním snímku raduje se svým spoluhráčem Maxem Paciorettym.

Článek

„Neodehráli jsme zrovna nejpovedenější zápas. Souhra trošku vázla, ale nakonec jsme vyprodukovali tři góly a to stačilo," mohl si oddechnout Plekanec po boji, v němž pečetil výhru svého týmu 3:0. Naposledy skóroval 26. října při výhře 3:1 proti Rangers.

Jets poprvé po osmi zápasech vyšli v NHL bodově naprázdno. Pavelec kapituloval dvakrát z 26 střel. Poprvé ve 23. minutě a velký podíl na tom měl další Čech Jiří Sekáč. Využil zaváhání obránce Granta Clitsoma, protáhl se kolem něj u mantinelu, najel před branku, kde mu sice Pavelec puk vypíchl, ale Lars Eller doťukával do sítě. Další vydařenou dorážku proti Pavelcovi si pak připsal Alex Galchenyuk.

Hráčem utkání byl zvolen domácí gólman Carey Price, který zneškodnil všech 29 střel a vychytal první čisté konto v sezóně. „Jako obvykle chytal fantasticky," pravil Plekanec, ale gólman měl také pořádné štěstí.

Ještě před Plekancovým gólem mohli hosté snížit, jenže střelu Evandera Kanea zastavil bek Andrej Markov a odmítl tak jakékoli výsledkové komplikace. „On nikdy do poslední chvíle nepřestává hrát. Nějak se mu ještě povedlo strčit do střely hokejku. Pomohl mi," děkoval Price.

Reklama

Související témata: