Hlavní obsah

Montreal získal beka Gončara z Dallasu výměnou za útočníka Moena

Montreal

Ruský hokejový obránce Sergej Gončar se v NHL stěhuje z Dallasu do Montrealu výměnou za kanadského útočníka Travise Moena. Čtyřicetiletý Gončar v této sezóně, po které mu skončí kontrakt s ročním příjmem pět miliónů dolarů, sehrál za Stars jen tři zápasy a připsal si jednu asistenci.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Sergej Gončar (vlevo) bude hrát za Montreal.

Článek

Gončar má ve sbírce úspěchů zisk Stanleyova poháru z roku 2009 s Pittsburghem či stříbro z olympijských her v Naganu v roce 1998. V NHL má na kontě celkem 1256 zápasů a 798 bodů za 219 branek a 579 asistencí. V play off nasbíral bývalý hráč Washingtonu, Bostonu a Ottawy ve 141 duelech 90 bodů (22+68).

Dvaatřicetiletý Moen v tomto ročníku za Montreal nastoupil v deseti zápasech a nebodoval. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2007 s Anaheimem má platný kontrakt ještě na příští sezonu a má průměrný roční příjem 1,85 miliónu dolarů. Dallas si tak výměnou uvolnil prostor v platovém stropu.

Moen, který hrál v NHL vedle Anaheimu a Montrealu také za Chicago a San Jose, si v 690 duelech 56 gólů a 69 asistencí. V bojích o Stanleyův pohár zaznamenal v 77 utkáních 11 branek a osm přihrávek.

Reklama

Související témata: