Hlavní obsah

Toronto - Boston 6:1Krejčí v NHL stále nehraje. Bez něj dostal Boston výprask v Torontu

New York
Aktualizováno

Elitní centr hokejistů Bostonu David Krejčí dál zůstává kvůli zranění v dolní části těla na marodce a jeho tým si tentokrát bez něj nedokázal poradit. Pětizápasovou vítěznou sérii Medvědů rázně ukončilo Toronto, které před svými fanoušky rozstřílelo Boston 6:1.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Toronta Maple Leafs Phil Kessel (81) oslavuje se spoluhráči gól do sítě Bostonu.

Článek

Dvěma góly se blýskl Phil Kessel, jeho spoluhráči z útoku Tyler Bozak a James van Riemsdyk přidali po jedné trefě. Gólman hostů Tuuka Rask inkasoval čtyři góly ze šestnácti střel, poté přepustil místo v bráně svému náhradníkovi Niklasi Svedbergovi.

Maple Leafs doma na konci října podlehli Bruins 1:4 a od začátku zápasu bylo jasně znát, že touží po odplatě, která se jim povedla náramně.

Kromě Krejčího chybí Medvědům kvůli poraněným vazům v koleni nadále i kapitán Zdeno Chára. „I bez něj jsou pořád silným týmem, on je ale samozřejmě skvělý hráč, který jim teď chybí. Je to velký chlap a jeden z nejlepších obránců v celé lize," uznala hlavní hvězda zápasu Phil Kessel.

Samotní hráči Bostonu ale nechtěli krutou porážku svádět na absenci svých opor Cháry a Krejčího.

„Takové porážky se prostě stávají. Největším zklamání ale je nedostatek bojovnosti. Máme pohromadě skupinu hodně zkušených hráčů a nezáleží na tom, jestli zrovna někdo chybí, nebo ne. Někdy se zápas nevyvíjí v náš prospěch, ale za každých okolností musíme ukázat charakter a hrdost. Tyto porážky je nejlepší hodit rychle za hlavu, na druhou stranu je ale dobré se z nich i poučit," hodnotil utkání útočník Bruins Gregory Campbell.

Výsledky NHL:
Toronto - Boston 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Branky: 7. a 21. Kessel, 22. Rielly, 24. Bozak, 30. Van Riemsdyk, 48. Holland - 35. Seidenberg. Střely na branku: 33:26. Diváci: 19 264. Hvězdy zápasu: 1. Kessel, 2. Bozak, 3. Van Riemsdyk (všichni Toronto).
Anaheim - Los Angeles 6:5 po sam. nájezdech (0:2, 2:1, 3:2 - 0:0)
Branky: 43., 55. a rozhodující sam. nájezd Kesler, 28. Fowler, 32. Silfverberg, 59. Getzlaf - 10. Kopitar, 20. Doughty, 30. Lewis, 48. Gáborík, 52. Justin Williams. Střely na branku: 49:26. Diváci: 17 245. Hvězdy zápasu: 1. Kesler, 2. Silfverberg, 3. Getzlaf (všichni Anaheim).

Reklama