Hlavní obsah

Období sucha se dál protahuje. Eliáš už dnes v noci může vyrovnat svůj negativní rekord

New York/Praha

Už dlouhých patnáct zápasů nezažil pocit, kdy by se mohl radovat ze svého vstřeleného gólu. Pakliže se český hokejový útočník New Jersey Patrik Eliáš neprosadí ani v pátečním duelu ve Washingtonu, vyrovná svůj negativní rekord v počtu po sobě jdoucích utkáních bez branky. Ten se datuje do října a listopadu roku 1998.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Český hokejový útočník Patrik Eliáš z New Jersey.

Článek

Třebíčský rodák skóroval hned v úvodním zápase této sezóny ve Philadelphii, jenže od té doby mu střelecký prach zvlhl. Eliáš se sice snaží zůstat pozitivní a na trénincích maká, jenže i na něm je občas vidět, jak jej gólové trápení užírá.

Třeba minulý týden po porážce od St. Louis. Když se jej zámořští novináři na jeho bilanci ptali, jen odsekl: „Na tyhle otázky už jsem odpovídal. Nebudu na ně odpovídat po každém zápase."

Naposledy Ďáblové v úterý porazili Minnesotu 3:1, nově složená útočná formace Ryder, Eliáš, Havlát však vyšla bodově naprázdno. Kouč Pete DeBoer přesto věří, že návrat Havláta do sestavy po devítizápasové pauze zaviněné zraněním ve spodní části těla Eliáše nastartuje.

Havlát: Kdyby byl spokojený, něco by bylo špatně

„Martin je zkušený hráč, s Pattym na ledě přemýšlejí podobně. Jejich hokejové IQ je na vysoké úrovni. Prostě si musíte všimnout, že mezi nimi panuje určitá chemie," všiml si trenér a Eliáše se zastává i jeho velký kamarád Havlát.

„Podle mě hraje Patty dobře, tvrdě pracuje a dostává se do šancí. To je pozitivní stránka. Je jen otázkou času, kdy mu to tam spadne. Každý z nás si tímto obdobím prošel, každý chce dávat góly v každém zápase. Nikdo není spokojený, když nějakou dobu nedává góly. Kdyby spokojený byl, něco by bylo špatně," říká Havlát, který na poslední zápas Ďáblů ve Washingtonu nemá nejlepší vzpomínky.

Takřka na den přesně před měsícem totiž utkání nedohrál, když vrazil tváří do loktu rozhodčího Darcyho Burchella. Nepříjemnou kolizi odnesl pětapadesáti stehy. „Ale rozhodně na to nebudu myslet. Je to jiný zápas, navíc se mi to mohlo přihodit kdekoliv."

Reklama

Související témata: