Hlavní obsah

Prusek míří do Columbusu, Roenick je králem

PRAHA

Hokejisté Philadelphie se podle očekávání rozloučili s útočníkem Jeremym Roenickem. Na něj jim v přísných podmínkách platového stropu nezbyly peníze poté, co uzavřeli nákladnou smlouvu se Švédem Peterem Forsbergem. Pětatřicetiletý Roenick zamířil do Los Angeles společně s výběrem draftu 2006 za blíže neurčenou náhradu. Z Ottawy do Columbusu putuje český brankář Martin Prusek.

Foto: ČTK

Martin Prusek

Článek

V příští sezoně si Roenick přijde na 4,94 miliónu dolarů. Američan už v NHL oblékal také dres Chicaga a Phoenixu. Celkem v soutěži odehrál 1260 zápasů, v nichž si drží úctyhodný průměr téměř bodu na zápas. Dohromady jich nasbíral 1236.

První české brankářské dvojice v NHL se tuzemští fanoušci nedočkají. Z Ottawy odchází po třech letech Martin Prusek, který popepsal jednoletou smlouvu s Columbusem Blue Jackets. Jedničkou Senátorů by v příštím ročníku měl být Dominiik Hašek.

Poté, co New Jersey neuspěli s prodloužením smlouvy s legendou jejich defenzívy Scottem Niedermayerem, poohlédli se po posilách do obrany jinde. Dohodli se na smlouvách s Danem McGillisem, Vladimírem Malachovem a Brianem Rafalskim. Jednatřicetiletý Rafalski prodloužil s Devils kontrakt o jeden rok za 3,1 miliónu dolarů.

Reklama