Hlavní obsah

Šéf NHL: Prioritou je Světový pohár, o olympiádě nyní nepřemýšlíme

Toronto

Šéf NHL Gary Bettman potvrdil záměr obnovit Světový pohár v hokeji. Tento projekt je pro zámořskou soutěž na mezinárodní scéně nyní prioritou, i proto se Bettman dosud příliš nezabýval možností přerušení NHL v roce 2018, aby také na olympijském turnaji v Pchjongčchangu mohli hrát nejlepší hokejisté světa.

Foto: Profimedia.cz

Šéf NHL Gary Bettman.

Článek

"Opravdu jsme o tom zatím nepřemýšleli," prohlásil Bettman v pondělí u příležitosti uvedení nových členů do Síně slávy v Torontu. Veškerou pozornost prý společně s Hráčskou asociací NHL upírá ke Světovému poháru, který navazoval na Kanadský pohár. Turnaj organizovaný NHL se hrál naposledy v roce 2004. I když se spekuluje o září 2016, vedení ligy ještě termín obnoveného Světového poháru neoznámilo.

Hokejisté z NHL si zahráli na OH poprvé v Naganu 1998, kde senzačně vyhráli čeští reprezentanti. Od té doby nechyběli zástupci zámořské ligy na žádné olympiádě.

Bettmanova vyjádření ohledně účasti hráčů na OH jsou v rozporu s tím, co zaznělo na letošních hrách v Soči. Tam jeho zástupce Bill Daly uvedl, že očekává rychlý výsledek jednání a jasno by mohlo být za půl roku.

V pondělí oba řekli, že by rozřešení rádi znali dříve než později. Například o Soči se rozhodlo až půl roku před turnajem. "Je to složitá otázka. Když se na to díváte jako sportovní fanoušek, je doopravdy skvělé vidět na olympiádě ty nejlepší hokejisty z nejlepších. Problém je v tom, že v období, kdy soutěž nabírá na intenzitě, ji přerušíme a zmizíme na více než dva týdny. Navíc v období, kdy už tu není (americký) fotbal s baseballem a jsme tu jen my a basketbal," uvedl Bettman.

"Zatím jsem si na to neudělal svůj názor. A neudělali jsme ani žádné rozhodnutí. Do jisté míry to závisí i na tom, jak k tomu přistoupí Mezinárodní olympijský výbor, Mezinárodní hokejová federace IIHF i organizační výbor," dodal Bettman.

Reklama