Hlavní obsah

Mrázek se blýskl v bráně Detroitu. Chytá uvolněně a navíc umí s pukem, chválil ho kouč

Winnipeg

Konečně se dočkal startu v NHL a šanci dokázal naplno využít. Reprezentační gólman Petr Mrázek poprvé v sezóně dostal šanci chytat v bráně Detroitu a v duelu s Winnipegem, jehož klec hájil krajan Ondřej Pavelec, pomohl k výhře 4:3. Navíc sklidil pochvalu od kouče i spoluhráčů.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Brankář Detroitu Petr Mrázek během utkání ve Winnipegu. Vlevo se jej snaží překonat útočník Jets Bryan Little.

Článek

Kouč Mike Babcock nechal odpočívat jedničku Red Wings Jimmyho Howarda a nabídl příležitost dvaadvacetiletému ostravskému rodákovi, jenž se za důvěru odvděčil 28 úspěšnými zákroky.

„Jeho nejlepší moment přišel v první třetině, když předvedl výborný zákrok nohou proti bekhendové střele Andrewa Ladda, pak se blýskl také za stavu 2:0 pro Jets při pokusu Blakea Wheelera, jenž obtančil kolem Niklase Kronwalla a vypálil na bránu," chválí českého gólmana oficiální stránky Red Wings.

Myslí jen na výhru

Mrázek tak svými zákroky udržel naděje hostů na zvrat. „Je to velmi dobrý gólman. Je zcela uvolněný a myslí jen na to, že si jde pro výhru," uznal jeho kvality kouč Babcock. Ocenil také fakt, že Mrázek neumí jen puky chytat, ale také je rychle vracet zpět do hry.

„Jeho práce s pukem se mi líbila. Hlavně ke konci zápasu, kdy jsme hráli v pěti proti šesti, to zvládl s pukem tak dobře, že jsme se ho v mnoha případech získali zpátky a byli jsme schopni ho vyvézt z pásma," pokračoval kouč.

Sám gólman prožíval nejpernější chvíle na začátku druhého dějství, kdy také dvakrát inkasoval a jeho tým prohrával 0:2. „Ve druhé třetině na nás vlétli opravdu tvrdě. Prvních deset minut všechno pálili na bránu. Ale člověk musí zůstat pozitivní. Když jsme srovnali skóre, začal úplně nový zápas," kvitoval bronzový medailista z MS 2012 branky Tomáše Tatara a Johana Franzéna.

Pavelec: Třetí třetinu jsme měli hrát chytřeji

Detroit musel nicméně znovu dotahovat, ale druhý Tatarův gól do sítě Ondřeje Pavelce nakonec znamenal těsné vítězství 4:3 pro hosty.

„Prohráli jsme s velmi dobrým týmem. Celkově si myslím, že ten zápas byl ok. Jen jsme to prostě nedokázali ve třetí třetině ukončit. Třetí třetinu jsme měli hrát chytřeji," mrzelo brankáře Pavelce, jenž nastoupil poprvé od nedělního zápasu s Minnesotou, v němž střídal už v první třetině. Tentokrát si připsal 23 úspěšných zákroků.

Reklama

Související témata: