Hlavní obsah

Gretzky povede hokejisty Phoenixu

Největší postava hokejových dějin Wayne Gretzky povede ve vzkříšené NHL hráče Phoenixu Coyotes. Gretzky, který současně patří ke spoluvlastníkům klubu, bude podle kanadské stanice TSN jmenován hlavním koučem arizonského klubu na pondělní tiskové konferenci, která začne ve 22 hodin SELČ.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Gretzky na tiskové konferenci v Praze.

Článek

Gretzky dosud nikdy netrénoval, byl maximálně manažerem národního týmu a jeho přítomnost na střídačce tak bude jedním z největších lákadel znovu rozběhnuté NHL.

Phoenix naposledy vedl prozatímní kouč Rick Bowness, který by se mohl stát podle informací listu Arizona Republic a televizní stanice ESPN jedním z Gretzkyho asistentů. V úvahu prý také připadá bývalý hráč Kojotů Rick Tocchet. Druhým asistentem by měl být jmenován Barry Smith, který na stejné pozici působil v Detroitu Red Wings.

O Gretzkyho trenérském angažmá ve Phoenixu se spekulovalo již dlouho, legendární hráč ale své rozhodnutí podřizoval přijetí nové kolektivní smlouvy, která ukončila rok trvající výluku v NHL. První nabídku od generálního manažera Mika Barnetta Gretzky obdržel už v červnu 2004.

Kanaďan, jenž proslavil číslo 99, v klubu funguje jako obchodní partner už od roku 2000. Na olympiádě má být znovu manažerem kanadské reprezentace.

Reklama