Hlavní obsah

Že se má končit na vrcholu? Hovadina, říká Jágr a přemýšlí o olympiádě 2018!

Vancouver/Praha

Otázky směřující ke svému věku dostává hokejový útočník Jaromír Jágr v zámoří týden co týden. Ani ve Vancouveru, kde se jeho New Jersey představí v noci na středu středoevropského času, tomu nebylo jinak. A ve dvaačtyřiceti letech nejstarší hráč aktuální sezóny NHL znovu zopakoval, že myšlenkami ohledně konce své kariéry se vůbec nezabývá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový útočník Jaromír Jágr.

Článek

„Nesouhlasím s lidmi, kteří říkají, že bys měl končit na vrcholu, aby si tě lidi pamatovali. To je tak trochu hovadina. Je to jako v životě. Nejlíp se asi cítíš, když je ti mezi třiceti až pětatřiceti. A když je ti pak víc, to už jako nebudeš žít dál? V hokeji to beru úplně stejně, takže, pokud se mi nestane nic zlého, budu hrát tak dlouho, jak budu moct," prohlásil Jágr, s třinácti kanadskými body nejproduktivnější Ďábel probíhajícího ročníku NHL.

„Sice nevím, na jaké úrovni v dalších letech budu, ale když budu schopný hrát na té nejvyšší, tak proč nepokračovat?" ptá se česká hokejová legenda, kterou k prodlužování kariéry vede jediná věc. Obrovská láska k hokeji. „To je ta nejdůležitější věc. Pokud někoho nebo něco miluješ, jsi ochotný udělat cokoliv. Takže dokud něco miluješ, neděláš si starosti s tím, jestli jsi unavený, nebo ne."

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem a olympijský šampión z Nagana prý ještě nepřemýšlí o tom, jak bude jeho život vypadat poté, co pověsí brusle na hřebík. „A proč bych to teď dělal, když ještě nemusím? Nemyslím si, že bych měl právě teď (hokejově) umřít. Někdy to určitě přijde, ale proč to neposunout o dalších pět let nebo ještě o trošku déle?" uvedl Jágr před duelem ve Vancouveru.

Hokej je to nejlepší zaměstnání na světě

Právě tam jeho zámořská kariéra odstartovala, v roce 1990 si jej při draftu ve Vancouveru vybrali jako celkově pátého v pořadí Tučňáci. „To už je strašně dávno... Beru jako požehnání, že jsem byl povětšinu své kariéry zdravý a stále můžu hrát hokej. Není totiž pochyb, že tohle je to nejlepší zaměstnání na světě. Takže když mám tu možnost, chci prostě hrát dál," vyhlašuje legendární 68.

A zámořští novináři Jágrovi okamžitě připomenuli, že stejná slova říkal ve Vancouveru už během olympijských her 2010. „A tehdy jste si ze mě dělali srandu! Teď už ale přemýšlím o olympiádě 2018," uzavřel Jágr. Svítá tak českým fanouškům naděje, že přehodnotí své rozhodnutí skončit v reprezentaci, nebo šlo jen o další z řady Jágrových vtípků?

Vydrží Jaromír Jágr hrát hokej jako profesionál až do roku 2018?
Ano
84,2 %
Ne
15,8 %
Celkem hlasovalo 11765 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články