Hlavní obsah

Brankáře Edmontonu potupil nováček NHL gólem z půlky hřiště

I ve slavné NHL je možné dát gól takřka z půlky hřiště. V noci z úterý na středu se to povedlo obránci Dallasu Johnu Klingbergovi, jenž otevřel skóre v utkání proti Edmontonu a podílel se tak na vítězství Stars 3:2.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Hokejisté Dallasu Stars Aleš Hemský (vlevo) a Alex Goligoski (vpravo) gratulují spoluhráči Johnu Klingbergovi ke šťastnému gólu proti Edmontonu.

Článek

Rodák se švédského Göteborgu se dostal k puku poté, co ve třinácté minutě vyhrál buly Jason Spezza, na nic nečekal a z velké dálky vyslal tvrdou ránu. K překvapení všech následně lapačka zkušeného brankáře Viktora Fastha máchla naprázdno a puk skončil v bráně.

„Byl to hodně šťastný gól. Chtěl jsem napřed puk jen nahodit, pak jsem si ale řekl, že zkusím zaskočit brankáře. Švédského brankáře," popíchl svého krajana nováček NHL, jenž se trefil potřetí v sezóně a bodoval popáté za sebou.

„No, letělo to na bránu hodně divným způsobem, ale i tak jsem to měl chytit," mrzelo brankáře Edmontonu, jenž si jinak v utkání připsal jedenatřicet úspěšných zákroků. Oilers už prohráli sedmý zápas v řadě, Dallas naopak potřetí za sebou zvítězil.

Reklama

Související témata: