Hlavní obsah

Vrátí se? Legendární brankář Brodeur přijal nabídku St. Louis

St. Louis

V zámořské NHL ještě nikdy neoblékl jiný dres než Ďáblů z New Jersey, to se ale nyní může změnit. Legendární kanadský brankář Martin Brodeur možná znovu naskočí do nejslavnější hokejové ligy světa. Podle informací televizní stanice TSN trojnásobného vítěze Stanley Cupu testují St. Louis Blues, jejichž jednička mezi tyčemi Brian Elliott laboruje se zraněným kolenem a bude mimo hru až několik týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Naskočí legendární brankář Martin Brodeur znovu do kolotoče NHL?

Článek

Roli jedničky při Elliottově absenci dočasně převezme Jake Allen, záda mu má krýt Jordan Binnington z farmy v AHL. Oba jsou však mladí a nezkušení a trenér Ken Hitchcock, jenž s Brodeurem spolupracoval při olympijských hrách v letech 2002, 2006 a 2010 i při Světovém poháru v roce 2004, chce mít alternativu pro případ, že by svoji roli nezvládli.

Dvaačtyřicetiletý Brodeur, s 1259 odehranými zápasy, 688 výhrami a 124 vychytanými nulami v základní části absolutní brankářská jednička historických tabulek NHL, marně hledal angažmá na trhu s volnými hráči poté, co mu po uplynulé sezóně v Jersey novou smlouvu nenabídli. Nyní mu svitla naděje.

„Při jednání s mým agentem Patem (Brissonem) jsme Blues považovali za jeden z týmů, jemuž bych v případě jeho zájmu kývl. Teď se ozvali a dali mi šanci se několik dnů společně připravovat s mužstvem. Tak uvidíme, co se z toho vyvine, ale jsem z toho každopádně nadšený," přiznal Brodeur.

Čtyřnásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL se stále se udržuje v tréninku a na led v hale New Jersey vyjíždí společně se Scottem Gomezem v době, kdy jsou Devils na tripu. K týmu St. Louis se připojí dnes a v pátek by měl s Bluesmany absolvovat první trénink. Po zhruba týdenní zkoušce vedení klubu rozhodne, zda rodákovi z Montrealu nabídne řádný kontrakt.

Reklama