Hlavní obsah

Detroit - Vancouver 5:3Detroit v NHL vyhrál nad Vancouverem, Kindl asistoval

Detroit

Výpadek elektřiny, půlhodina zdržení a pak hokej se šťastným koncem pro Detroit. To přinesl jediný nedělní zápas NHL mezi Red Wings a Vancouverem, v němž Canucks prohráli na ledě soupeře 3:5. Oba soupeři do zápasu vstupovali se sérií tří výher, vedoucí tým Pacifické divize ji však prodloužit nedokázal. Na vítězství Detroitu se podílel jednou asistencí i český obránce Jakub Kindl.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Obránce Detroitu Jakub Kindl (číslo 4) oslavuje se spoluhráči gól Pavla Dacjuka v síti Vancouveru.

Článek

Úvod utkání poznamenal výpadek proudu, v hale po 29 sekundách hry zhasla některá světla a téměř půl hodiny se nehrálo. Když se rozsvítilo, dostal domácí tým ve čtvrté minutě do vedení Kronwall a ve 12. minutě zvýšil náskok Red Wings jeho švédský krajan Nyquist.

Brankář Detroitu Petr Mrázek tentokrát zůstal na střídačce a jeho spoluhráč Howard poprvé kapituloval v úvodu druhé třetiny, kdy Vey využil přesilovku. To se posléze na druhé straně po Kindlově přihrávce povedlo i Dacjukovi.

V závěrečné třetině se situace ještě dvakrát opakovala. Detroit nejprve na snížení Canucks odpověděl už po minutě, po Veyově další trefě pak vancouverskou snahu o vyrovnání uťal gólem do prázdné branky Dacjuk.

Výsledek nedělního utkání NHL
Detroit - Vancouver 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Branky: 35. a 60. Dacjuk (na první Kindl), 4. Kronwall, 12. Nyquist, 54. DeKeyser - 23. a 57. Vey, 53. Weber. Střely na branku: 30:33. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Zetterberg (Detroit), 2. Vey (Vancouver), 3. Helm (Detroit).

Reklama