Hlavní obsah

Hvězdou týdne NHL je slovenský gólman Halák

New York

Slovenský brankář New Yorku Islanders Jaroslav Halák byl v NHL vyhlášen hlavní hvězdou uplynulého týdne. Gólman Ostrovanů ve sledovaném období vychytal tři vítězství ze tří zápasů, procentuální úspěšnost zákroků měl 96,4 a aktuálně září v zámořské lize s devíti výhrami v řadě, což je jeho osobní rekord.

Foto: Brad Penner, Reuters

Slovenský brankář Jaroslav Halák (41) kryje střelu Clauda Girouxe z Philadelphie.

Článek

Devětadvacetiletý Halák zahájil minulý týden čistým kontem proti Philadelphii, pak vychytal hráče Washingtonu a nakonec i tým New Jersey. Po špatném říjnu, kdy se mu nedařilo, chytá jako vyměněný a statisticky se dostal mezi nejlepší gólmany ligy.

Druhou hvězdou týdne byl zvolen křídelní útočník Ryan Callahan z Tampy Bay, jenž ve dvou zápasech posbíral tři góly a dvě asistence.

Třetí hvězdou je další brankář Karri Rämö z Calgary. Finský gólman zůstal v obou zápasech nepřekonán, při výhře nad San Jose i Arizonou měl dohromady 58 úspěšných zákroků.

Hvězdami listopadu jsou obránce Mark Giordano z Calgary, křídlo St. Louis Vladimir Tarasenko a brankář Nashvillu Pekka Rinne. Anketu o nejlepšího nováčka měsíce vyhrál dvacetiletý švédský centr Filip Forsberg, jenž v 13 listopadových zápasech posbíral v dresu Nashvillu 15 bodů včetně devíti gólů.

Reklama

Související témata: