Hlavní obsah

Legendární hokejista Howe je znovu v nemocnici. Utrpěl třetí mrtvici?

Austin

Legendární hokejista Gordie Howe utrpěl třetí mozkovou příhodu za posledních pět týdnů a musel být převezen do nemocnice v texaském Austinu. Vedení Detroitu, v jehož dresu odehrál celou kariéru, v úterý oznámilo, že ho další silná mrtvice postihla v pondělí večer. Lékaři ji ale zatím nepotvrdili.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Legendární hokejový útočník Gordie Howe je po třetí mrtvici v nemocnici.

Článek

"Momentálně čekáme na výsledky testů, které potvrdí, jestli měl novou mrtvici," řekl jeho syn Murray médiím. "Reaguje a odpočívá ve společnosti rodiny, i když je teď v nemocnici. Není ale na jednotce intenzivní péče," dodal.

Jeden z nejlepších hráčů všech dob byl po druhé mozkové příhodě, která ho postihla krátce po první mrtvici v polovině listopadu, nepohyblivý a takřka nemluvil. Šestaosmdesátiletého hokejistu navíc podle informací syna Marka trápily silné bolesti zad po loňské operaci páteře, které mu tlumila epidurální anestézie.

Howe utrpěl první silnou mrtvici 26. října během návštěvy u dcery v Texasu. Bezprostředně po ní se jeho stav zlepšil, po druhém slabším záchvatu, který ho postihl v polovině listopadu, se ale situace rapidně zhoršila. Zdravotní stav někdejší hvězdy Detroitu navíc komplikuje pokročilá demence a vysoký tlak.

Reklama