Hlavní obsah

Jágra knokautoval úder na hlavu! Tohle udělat Crosbymu, vypukne světová válka, zuří Devils

Tvrdý úder na hlavu vyřadil českou hvězdu New Jersey Devils Jaromíra Jágra na konci druhé třetiny utkání NHL na ledě Pittsburghu, které vyhráli domácí Tučňáci těsně 1:0. Zákrok obránce Roberta Bortuzza na slavného veterána pořádně rozčílil kouče hostů Peta DeBoera.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Jaromír Jágr (68) z New Jersey ještě před zraněním v utkání s Pittsburghem atakoval bránu, v níž byl Marc-Andre Fleury (29).

Článek

Do konce druhé třetiny zbývaly dvě minuty a tři sekundy, Jaromír Jágr z pravé strany sjížděl podél mantinelu za branku domácích, před níž vyslal bekhendovou přihrávku. Puk už dávno neměl na holi a sledoval, zda se k jeho pasu dostane spoluhráč, když v tom jej poslal k zemi úder na hlavu od Bortuzza. (viz video, čas od 0:43)

Otřesený kladenský hokejista nakonec vlastními silami vstal, odjel do kabin a do utkání už nezasáhl. „Prostě jsem jen hrál tvrdě. On je nepochybně skvělý hráč. A když na něj mohu hrát tvrdě a zápas mu co nejvíce znepříjemnit, udělám to, stejně jako proti jiným špičkovým hráčům soupeře," hájil se zadák Pittsburghu.

„Tohle je zkrátka součást mojí hry. I naše hvězdy bývají terčem podobných věcí. Když tedy můžeme něco z toho vrátit, uděláme to," dodal Bortuzzo.

Rozhodčí nic neviděl

Kouč hostů DeBoer ale viděl situaci jinak a ještě po zápase byl útokem na Jágra pořádně rozzlobený. Obzvlášť, když za něj hráč Penguins nebyl ani vyloučen. „Tohle bylo podle mě nepřípustné a naprosto zbytečné. A je jedno, jestli Jágra trefil loktem nebo ramenem. Byl to zkrátka úder na hlavu," zlobil se trenér.

„Kdyby tohle udělal některý z našich hráčů Crosbymu (kapitán Pittsburghu) vypukne snad čtvrtá světová válka," pokračoval DeBoer, jenž se marně dožadoval u rozhodčího trestu pro Bortuzza.

„Rozhodčí ale říkal, že nic neviděl. Ale vedení ligy to určitě uvidí a jsem si jistý, že podnikne náležité kroky," dodal kouč.

Zákrok naštval i Jágrova spoluhráče Jordina Tootooa, vyčítal si, že si s Bortuzzem, jenž na českého hráče dorážel od začátku zápasu, nevyřídil účty už dříve.

Bortuzza se snažil vyzvat do bitky patnáct sekund předtím. „Snažil jsem se ho dostat do bitky několikrát. Když někdo jezdí po ledě a dělá takové věci naším nejlepším hráčům, mým úkolem je jít do akce a zajistit, aby se to už neopakovalo," mrzelo Tootooa.

Klub zatím informace o zdravotním stavu Jaromíra Jágra neposkytl, stejně tak jako o zranění Patrika Eliáše, jenž odnesl duel v Pittsburghu rovněž zdravotní újmou.

Reklama