Hlavní obsah

Hertl završil kanonádu. Diváci dokonce začali fandit, podivil se další střelec Žraloků

San Jose/Praha

Zažili to poprvé v sezóně, vedení v divoké přestřelce s Bostonem přineslo hokejistům San Jose odměnu od fanoušků. "Ve třetí třetině jsme slyšeli 'Let's go Sharks,', a to je asi poprvé v tomto roce," zůstal z povzbuzování jindy chladného publika udiven Joe Pavelski, jeden z hrdinů zápasu NHL. Dvěma góly rozšířil své sezónní konto na 12, Žraloci vyhráli 7:4, ač se pro ně duel vyvíjel katastrofálně.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Útočník San Jose Tomáš Hertl se raduje z gólu proti Bostonu.

Článek

Po třetí výhře v řadě jsou osmí v Západní konferenci. Posledním střelcem utkání se stal český útočník Žraloků Tomáš Hertl. Byla to jeho šestá trefa v sezóně. Jedenadvacetiletý rodák z Prahy pohotově reagoval na nepřesnou střelu Pavelského, odraženého puku se chopil za brankou a rychlou kličkou ho zasunul za záda vyjetého brankáře Raska.

„Zlepšili jsme se, udělali jsme nějaký pokrok,“ říkal spokojeně kouč San Jose Todd McLellan. „Musíme ale mít pořád nohu na plynu a hledat, jak se stále posouvat po krůčcích den ode dne. A snad se dostaneme tam, kam chceme,“ pokračoval.

Sharks přestříleli Medvědy 44:24, více gólů v téhle sezóně ještě nedali. Prohrávali 0:2, obrátili na 3:2, aby zase přepustili vedení soupeři a rozhodnutí nechali až na třetí dějství. Domácí kouč přitom místo divoké přestřelky čekal defenzivní bitvu s minimem tref. "Někdy se to prostě stane," poznamenal McLellan. "Něco tolik očekáváte, až se to úplně zhatí. Alespoň že jsme z toho vyšli jako vítězové."

I ve Východní konferenci momentálně sedmý Boston si až nezvykle zastřílel, byť mu dále chybí český útočník David Krejčí. Bez bodového zápisu zůstal i jeho krajan David Pastrňák. Medvědi dali více než dvě branky teprve podruhé ve svých posledních 11 zápasech. „Góly jsme dali, ale jinak naše hra nebyla moc dobrá," posteskl si trenér Bruins Claude Julien. "Poté, co jsme se ocitli ve vedení 2:0, jsme hráli až moc uvolněně a nedbale a dali soupeři šanci se dostat zpět do hry.“

Reklama

Související témata: