Hlavní obsah

Eliáš trénoval baseball po boku uzdraveného Jágra. Hemský má problém, skončil na tribuně

Praha

Hvězdný český hokejista Jaromír Jágr se dal dohromady po tvrdém ataku Roberta Bortuzza v zápase s Pittsburghem a odehrál více než 19 minut prohraného utkání New Jersey proti Washingtonu. V utkání se blýskl jiný velezkušený borec Patrik Eliáš, jehož povedený baseballový odpal zastavila až síť branky. Na konci nádherné spolupráce hráčů Tampy Bay pak stál talentovaný Ondřej Palát. Zato Aleš Hemský v Dallasu asi definitivně dohrál.

Foto: Sport.cz

Aleš Hemský si tentokrát dres Dallasu v den zápasu nenavlékl a jeho budoucnost v týmu je nejistá.

Článek

A je to tady. Očekávané vyřazení Aleše Hemského z kádru Dallasu kvůli slabé produktivitě se stalo v noci na neděli skutkem. Hokejisté Stars si i bez českého útočníka snadno poradili na vlastním ledě se silným Montrealem 4:1.

V dresu domácích opět řádila první útočná vozba v čele s Tylerem Seguinem (2 góly a 1 asistence) a Jamiem Bennem (2 asistence). Prvně jmenovaný si tak upevnil s 21 zásahy první místo mezi všemi střelci NHL a v kanadském bodování je se součtem 35 už dokonce o jediný bodík v čele před Sidneym Crosbym a druhým Jakubem Voráčkem.

Hemský ovšem vítězný zápas Stars sledoval pouze z tribuny, kam byl podruhé v této sezóně poslán jako náhradník bez jakýchkoli zdravotních problémů. Situace byla dlouho anticipována, českému forvardovi se po příchodu z Ottawy bohužel nedaří především v řeči čísel, když si ve 25 zápasech připsal pouze 2 branky a 5 asistencí. Zároveň je v hodnocení pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech na nelichotivé cifře -12.

Hemský se postupně propadal sestavou a v sobotu pak hokejový klub z Dallasu na svých oficiálních internetových stránkách uveřejnil informaci o tom, že se český forvard nevešel do sestavy pro utkání s Montrealem z výkonnostních důvodů. „Aleš je připravený nastoupit,“ odfrkl pouze kouč Stars Lindy Ruff na dotazy zámořských novinářů, týkajících se nejisté budoucnosti jednatřicetiletého hokejisty.

Eliáš s Palátem se podepsali pod exkluzivní trefy

Do sestavy New Jersey se naopak po nevybíravém ataku obránce Pittsburghu Roberta Bortuzza vrátil hvězdný matador Jaromír Jágr. Slavné číslo 68 strávilo na ledě při domácím duelu proti Washingtonu více než 19 minut, ale ani přítomnost legendy NHL Ďáblům k bodům nepomohla.

Jágr si při jednoznačné prohře 1:4 připsal pouze záporný bod za pobyt na ledě při jednom z inkasovaných gólů, pozornost na sebe v pozitivním slova smyslu tak alespoň na chvíli strhl jiný nestárnoucí Čech. Patrik Eliáš prokázal své zkušenosti i nezpochybnitelnou dovednost v práci s hokejkou, když po přímočaré akci spoluhráče Zubruse poctivě sledoval odražený puk, který poté ze vzduchu rázně uklidil do sítě za pomoci takřka baseballového úderu.

Další český forvard Ondřej Palát byl také autorem krásné a jediné branky své Tampy v duelu proti Columbusu, který skončil prohrou Lightning 1:3. Tentokrát se ale nejednalo o ukázku parádní individuální dovednosti, nýbrž o učebnicovou demonstraci souhry na jeden dotek, která až vzdáleně připomněla některé počínání z nedávné fotbalové minulosti v podání slavné Barcelony. Tedy taková hokejová Tiki-taka s českým razítkem kvality.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články