Hlavní obsah

Ottawa - Vancouver 4:3PPVrbata se blýskl parádním gólem. Mrázek vychytal výhru Detroitu a je mezi hvězdami zápasu

New York
Aktualizováno

Ani gól a asistence českého reprezentanta Radima Vrbaty nepomohly hokejistům Vancouveru k vítězství. Canucks prohráli v nočním duelu NHL z neděle na pondělí s Ottawou 3:4 v prodloužení, přestože v utkání už vedli 3:0. Vrbata se trefil podvanácté v sezóně. Z vítězství se neradoval ani brankář Ondřej Pavelec, jehož Winnipeg podlehl Anaheimu 3:4 v prodloužení. Vítěznou radost naopak prožíval gólman Petr Mrázek, který vychytal výhru Detroitu nad Carolinou 3:1 a stal se třetí hvězdou zápasu.

Foto: Marc Desrosiers-usa Today Sports, Reuters

Český útočník Radim Vrbata (uprostřed) a břatři Sedinovi slaví gól Vancouveru proti Ottawě.

Článek

Vrbata otevřel skóre zápasu parádním gólem. Po rychlém protiútoku zpomalil před brankou, odlákal od sebe obránce, rychlou stahovačkou si položil na led brankáře Andersona a následně zasunul za jeho záda puk do prázdné branky.

Hned za minutu přihrával český forvard na gólovou trefu Kevinu Bieksovi a na začátku druhého dějství zvyšoval na 3:0 Brad Richardson. Domácí však vrátila do hry přesilovková branka Davida Legwanda. Vyrovnání pak dvěma góly zařídil Mika Zibanejad, jenž asistoval i u vítězné trefy svého krajana Erika Karlssona v prodloužení.

Canucks tak podruhé v sezóně prohráli dva zápasy za sebou. „Na začátku druhé třetiny jsme se dostali do problémů kvůli oslabením. Ani nevím, kolikrát hráli pět na tři. Najednou byla naše převaha pryč. Dali pár gólů a už bylo těžké se do toho dostat zpátky," smutnil Vrbata.

Mrázek potřetí v sezóně dostal šanci

Porážku musel vstřebat i brankář Winnipegu Ondřej Pavelec, jenž inkasoval v prodloužení trochu nešťastný gól. V 53 sekundě prodloužení jej z úhlu prostřelil Kyle Palmieri. Český gólman v utkání jinak kryl 21 z 25 střel. „Výsledek je pro nás zklamáním, ale jinak jsme odehráli velmi dobrý zápas," hodnotil duel kouč Jets Paul Maurice.

Z vítězství se naopak radoval jiný český gólman Petr Mrázek, který dostal v brance Detroitu šanci potřetí v sezóně. K výhře Red Wings proti Carolině 3:1 pomohl 34 úspěšnými zákroky, díky nimž se stal i třetí hvězdou zápasu.

Největší nebezpečí znamenal pro Mrázka forvard Jeff Skinner, jenž vyslal dohromady šestnáct střel, z nichž deset mířilo na bránu. Nejlepší zákrok proti němu předvedl rodák z Ostravy ve druhé třetině.

„Ani jsem si neuvědomoval, že na mě vypálil tolik střel. Ale vím, že se všechno snaží pálit na bránu, snažil jsem se na to připravit," prozradil český gólman, jemuž na konci druhé třetiny pokazil čisté konto Jay McClement.

Bodově naprázdno tentokrát vyšel útočník Tomáš Hertl, jehož San Jose prohrálo v Edmontonu 1:2. Oilers tak konečně utnuli jedenácti zápasovou sérii porážek. Hertl strávil na ledě přes osmnáct minut a připsal si dvě střely na bránu.

Výsledky NHL
Winnipeg - Anaheim 3:4 v prodl. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 15. Byfuglien, 22. Ladd, 56. Trouba - 12. Bourque, 25. Silfverberg, 29. Kesler, 61. Palmieri. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 25 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 84 procent. Střely na branku: 30:25. Diváci: 15.016. Hvězdy utkání: 1. Trouba (Winnipeg), 2. Getzlaf, 3. Palmieri (oba Anaheim).
Edmonton - San Jose 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 28. Jakupov, 51. Perron - 30. McGinn. Střely na branku: 24:21. Diváci: 16.839. Hvězdy utkání: 1. Scrivens, 2. Fayne (oba Edmonton), 3. Marleau (San Jose).
Ottawa - Vancouver 4:3 v prodl. (0:2, 3:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 35. a 39. Zibanejad, 31. Legwand, 62. Karlsson - 7. Vrbata, 8. Bieksa (Vrbata), 26. Richardson. Střely na branku: 45:33. Diváci: 16.870. Hvězdy utkání: 1. Zibanejad, 2. Karlsson, 3. Ryan (všichni Ottawa).
Carolina - Detroit 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky: 38. McClement - 19. a 33. Tatar, 17. Dacjuk. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 35 střel inkasoval jeden gól a úspěšnost zásahů měl 97,1 procenta. Střely na branku: 35:22. Diváci: 13.489. Hvězdy utkání: 1. Dacjuk, 2. Tatar, 3. Mrázek (všichni Detroit).

Reklama

Související témata: