Hlavní obsah

Nepolapitelný Frolík všem pláchl! Takhle ujel v oslabení a nedal gólmanovi Dallasu šanci

Dallas

Skvělý večer prožil v Dallasu český hokejista Michael Frolík, jenž pomohl gólem a asistencí Winnipegu k vítězství na ledě Stars 5:2 a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Jeho gól přitom padl v oslabení, český forvard navíc předvedl, že umí vyvinout obdivuhodnou rychlost a parádně zakončit sólo přes celé hřiště.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Forvard Winnipegu Michale Frolík (vpravo) se raduje se spoluhráčem Blakem Wheelerem z gólu proti Dallasu.

Článek
Fotogalerie

Do konce zápasu zbývalo 40 vteřin a domácí Dallas měl ještě k dispozici přesilovou hru. V jeho útočné třetině se však zmocnil puku Frolík, jenž setřásl všechny pronásledovatele a ještě stihl překonat brankáře Jussiho Rynasse.

Českého forvarda se marně snažil zastavit především Alex Golikoski. „Trochu jsem ztratil rychlost. Byla to moje chyba," sypal si popel na hlavu obránce. Čisté svědomí neměl ani brankář Rynnas, jemuž zámořští komentátoři vytýkali, že zůstal příliš zalezlý v bráně.

Finský gólman nahradil v polovině zápasu v bráně svého slavnějšího krajana Kariho Lehtonena, jehož stáhl trenér Lindy Ruff po gólu Adama Lowryho na 3:2, na němž se asistencí podílel rovněž Frolík.

„Moje hra dnes neměla patřičnou úroveň. Povedly se mi nějaké zákroky. Při tom třetím gólu jsem se ale nechal oklamat, myslel jsem, že bude Lowry přihrávat," mrzelo Lehtonena.

To na druhé straně zářil v bráně Jets Michael Hutchinson, jenž je pro českého brankáře Ondřeje Pavelce stále větší hrozbou. „Myslím si, že chytá (Hutchinson) parádně. V tréninku tvrdě maká a v zápasech je to znát. Taky ukázal hned několik skvělých zákroků, byl to od něj velmi dobrý zápas," chválil kanadského brankáře Frolík.

Reklama

Související témata: