Hlavní obsah

Crosby vynechal zápas, klub podezření na příušnice popírá

Pittsburgh

Sidney Crosby kvůli nemoci vynechá minimálně příští dva zápasy v NHL. Hvězda Pittsburghu po pátečním ranním tréninku přiznala, že se necítí dobře. Pozornosti médií neuniklo, že Crosby měl viditelně nateklou pravou tvář. Podle vedení Tučňáků však jejich nepostihly příušnice, které teď jsou jedním z hlavních témat v NHL. Onemocnění se vyskytlo například u Ryana Suttera z Minnesoty nebo Coreyho Perryho z Anaheimu. Lékař Crosbymu po vyšetření doporučil pauzu.

Foto: Brad Penner, Reuters

Sidney Crosby (vlevo) v souboji s Danem Boylem.

Článek

„V téhle chvíli nic nenaznačuje, že by měl příušnice, ale preventivně nebude hrát," řekl generální manažer Penguins Jim Rutherford.

Crosby vynechal páteční utkání s Calgary a nenastoupí ani dnes proti Columbusu. V kanadském bodování NHL mezitím klesl na čtvrté místo, má 35 bodů stejně jako spoluhráč Jevgenij Malkin na druhé příčce a třetí Jakub Voráček z Philadelphie.

Příušnicemi, s kterými se nejčastěji potýkají děti, onemocnělo nejprve několik hráčů Anaheimu. Nemoc se pak objevila také mezi hokejisty Minnesoty, New York Rangers a New Jersey.

Reklama

Související témata: