Hlavní obsah

V Montrealu zůstává Koivu, nové smlouvě se blíží Plekanec

Kapitánem hokejistů Montrealu Canadiens bude i v následující sezoně Saku Koivu. Finský útočník kývl na kvalifikační nabídku a s klubem uzavřel roční kontrakt. Jeho podmínky nebyly zveřejněny. Blízko podpisu nové smlouvy je další chráněný volný hráč a centr Tomáš Plekanec.

Foto: Internet

Saku Koivu

Článek

Kladenský odchovanec, který loni zářil v barvách farmářského celku Canadiens z Hamiltonu, se momentálně připravuje ve svém mateřském celku. "Nejpozději zítra dopoledne bych měl podepsat dvouletou smlouvu. I když nevím, teď se tam vyskytl nějaký problém," řekl dnes ČTK Plekanec.

Třicetiletý Koivu už v dresu slavného kanadského týmu začne desátou sezonu. V minulé sezoně se díky výluce vrátil do rodného Turku, kde oblékal dres tamního TPS. Hráč, který se během kariéry vypořádal s rakovinou, nasbíral v NHL přes 400 bodů.

Vedle Koiva angažoval klub také dalšího středního útočníka Mika Ribeira, který podepsal smlouvu rovněž na jeden rok. Dvacetiletý slovenský gólman Jaroslav Halák, jenž letos hájil branku národního týmu na šampionátu dvacítek, uzavřel s klubem tříletý kontrakt.

Reklama

Související témata: