Hlavní obsah

Mistr světa Hemský podepsal smlouvu s Edmontonem

EDMONTON

Český hokejový útočník Aleš Hemský uzavřel novou roční smlouvu s Edmontonem. Dvaadvacetiletý úřadující mistr světa si podle internetové stránky televizní stanice TSN vydělá 901.740 dolarů. Hemský v uplynulém ročníku zářil v dresu Pardubic a pomohl jim k mistrovskému titulu jako nejproduktivnější hráč play off.

Foto: ČTK

Český hokejista v dresu Edmonton Oilers Aleš Hemský se snaží překonat brankáře Dallas Stars Martyho Turka.

Článek

V základní části extraligy si vyhlášený technik připsal v 47 zápasech 31 bodů za 13 gólů a 18 nahrávek. V 16 duelech play off se trefil čtyřikrát a na deset branek přihrál. Na mistrovství světa ve Vídni v sedmi zápasech skóroval dvakrát a zaznamenal jednu asistenci, která mu však byla ve statistikách turnaje upřena.

"Aleš měl velice dobrou sezonu, úžasné play off s Pardubicemi a jeho forma kulminovala na mistrovství světa," řekl asistent generálního manažera Edmontonu Scott Howson. "Věříme, že se bude nadále zlepšovat a zařadí se letos mezi klíčové hráče týmu."

Edmonton si vybral Hemského v roce 2001 jako třináctku draftu. V NHL odehrál za dvě sezony za Oilers 130 utkání a připsal si 64 bodů za 18 branek a 46 asistencí. V šesti duelech play off nebodoval.

Do zámoří odešel Hemský z Pardubic v roce 2000 a dva roky působil v juniorské QMJHL v týmu Hull Olympiques. V 136 utkáních včetně play off tam zaznamenal 218 bodů za 71 tref a 147 přihrávek.

Edmonton rovněž uzavřel dvouletý kontrakt s obráncem Mattem Greenem. Dvaadvacetiletý bek dosud působil v univerzitním týmu North Dakota Fighting Sioux.

Reklama

Související témata: