Hlavní obsah

Legendární Howe dělá pokroky, je schopen sám chodit

Hokejová legenda Gordie Howe postupně nabírá sílu po nedávných zdravotních komplikacích. Jeho syn Mark deníku Detroit Free Press řekl, že díky pokrokům v rehabilitaci už je šestaosmdesátiletý někdejší hvězdný hráč a majitel řady rekordů NHL alespoň trochu pohyblivý.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Slavný Gordie Howe na snímku z loňských oslav 85. narozenin.

Článek

"Sice je to spíše takové šourání, ale je schopen někam dojít vlastními silami," uvedl Mark Howe. Jeho otci, jehož stav komplikuje pokročilá demence a vysoký tlak, dělá podle všeho dobře i to, že je po propuštění z nemocnice ve známém prostředí - u své dcery v texaském Lubbocku. "Změna prostředí jeho demenci zhoršuje," dodal Mark Howe.

Howeův zdravotní stav se v posledním období rapidně zhoršil. Na konci října prodělal jeden z nejlepších hokejistů všech dob silnou mrtvici a krátce nato přišla další menší příhoda. Třetí mrtvice během pěti týdnů se nepotvrdila, Howe skončil naposledy v nemocnici podle všeho jen následkem dehydratace a únavy.

Kanaďan s přezdívkou "Mr. Hockey" se loni podrobil operaci páteře. Po mrtvici částečně ochrnul na polovinu těla, má také problémy s řečí.

Reklama