Hlavní obsah

Koho se bojí NHL? Ostrované poskládali nejtvrdší lajnu z celé soutěže

New York Islanders oproti loňskému ročníku prožívají povedenou sezónu. Ve Východní konferenci se momentálně nacházejí na druhé příčce. Tým sází na slovenského gólmana Jaroslava Haláka, v útoku se daří hvězdám Johnu Tavaresovi a Kyleovi Okposovi. Opory mužstva doplnil mladý forvard Brock Nelson, který hraje NHL druhým rokem. Manžer Garth Snow měl také šťastnou ruku při přestupech na poslední chvíli, když přivedl beky Nicka Leddyho a Johnnyho Boychuka, kteří do týmu skvěle zapadli. Úspěchy Ostrovanů však nestojí jen na zmíněných personách. Jsou to i ostří hoši ze čtvrté lajny, kdo hraje v partě z Long Islandu důležitou roli. V případě Islanders je to konkrétně trio Matt Martin, Casey Cizikas a Cal Clutterbuck.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Matt Martin (vlevo) se nebojí shodit rukavice a zúčastnit se pěstního souboje. Na snímku se bije s Kylem Brodziakem z Minnesoty. Šarvátku zpovzdálí sleduje Martinův parťák Cal Clutterbuck.

Článek

Pětadvacetiletý Matt Martin je aktuálním lídrem NHL ve statistice hitů. Během 32 utkání dokázal vrazit do soupeře hned 148krát. Druhým v pořadí je Tommy Wingels ze San Jose a třetí Martinův parťák Cal Clutterbuck, který ve třiceti utkáních rozdal 126 hitů.

Sedmadvacetiletý Clutterbuck přitom s výškou 180 centimetrů zrovna nepatří mezi obry. Mezi ostrými Kanaďany Clutterbuckem a Martinem nastupuje na centru jejich třiadvacetiletý krajan Casey Cizikas, který je stejně vysoký jako Clutterbuck. Cizikas má sice v kolonce hitů výrazně menší číslo, ale i jeho 53 srážek budí respekt a mezi 762 hráči NHL se nachází na dělené 111 pozici.

Útok, který v této sezóně poskládal trenér Jack Capuano, nedává příliš mnoho gólů ani neoslňuje pohlednými akcemi. „Děláme vše jednoduše. Víme, co je naše práce. Klíčem k našemu úspěchu není hra na krásu," přiznává Casey Cizikas pro web IslandersInsight.com. Všichni tři členové ostré formace zaznamenali shodně po čtyřech gólech, kromě rozdaných hitů však mají také kladnou bilanci účasti na ledě. Svou práci tak vykonávají bezpochyby na výbornou.

Statistika hitů v NHL:
1.Matt Martin148 hitů32 zápasů
2.Tommy Wingels12733
3.Cal Cluttebuck12630
4.Brooks Orpik11931
5.Alexander Ovečkin10631
...17.Radko Gudas9627
27.Roman Polák8622

Reklama

Související témata: