Hlavní obsah

Plekanec podepsal smlouvu s Montrealem

MONTREAL

Český hokejový útočník Tomáš Plekanec se upsal na další dva roky Montrealu. Dvaadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2001 tak definitivně končí v Kladně, které o něj mělo zájem. Finanční podmínky kontraktu klub nezveřejnil.

Foto: PRÁVO

Tomáš Plekanec

Článek

Střední útočník má na druhý rok zajištěnou jednocestnou smlouvu, na první sezonu má dvoucestný kontrakt s klauzulí. "Když mě budou chtít poslat na farmu, musejí mě dát na listinu volných hráčů, kde si mě může vzít kdokoliv jiný. A kvůli tomu si mě, alespoň doufám, Montreal tři roky na farmě nevychovával," řekl Plekanec.

V roce 2001 si jej vedení Canadiens vybralo ve třetím kole draftu. V NHL má ale na kontě zatím jen dvě utkání. Nyní doufá, že se konečně prosadí. "Ale počítám s tím, že to hned nebude. Prvních deset zápasů budu hrát maximálně ve čtvrtém útoku, ale pak se porvu o víc času na ledě. Chci se udržet v prvním týmu," prohlásil Plekanec. V úterý ještě pomohl gólem Kladnu k výhře na Slavii a pak kontrakt podepsal.

V uplynulých dvou sezonách byl nejproduktivnějším hráčem na farmě v Hamiltonu. V minulém ročníku v 80 zápasech nasbíral 64 bodů za 29 branek a 35 asistencí. Ve čtyřech utkáních play off se trefil dvakrát a na čtyři góly přihrál.

V zámoří pobyl po podpisu nováčkovské smlouvy tři roky a vracel se domů s tím, že už nechce další sezony trávit v nižší AHL. V ní nasbíral včetně play off v 258 utkáních 194 bodů za 78 tref a 116 přihrávek. Na nový ročník se připravoval s Kladnem a hrál za něj ještě ještě úterní přípravné utkání na Slavii.

Montreal rovněž získal nechráněného volného hráče Johnathana Aitkena. Sedmadvacetiletý bek, který v ročníku 2000/01 nastoupil v 24 zápasech za pražskou Spartu, uzavřel roční kontrakt. Aitken má na kontě v NHL za Boston a Chicago 44 utkání a zaznamenal v nich jednu asistenci.

Reklama

Související témata: