Hlavní obsah

Parádička v NHL. Finský mladíček si jednoruč vychutnal brankáře Tučňáků

Florida

Šedesát minut ani následné prodloužení o vítězi pondělního duelu zámořské NHL mezi Floridou a Pittsburghem nerozhodlo, rozuzlení napínavého boje přišlo až v sedmé sérii samostatných nájezdů. Výhru 4:3 nakonec urvali domácí Panteři, a to zásluhou finského mladíka Alexandera Barkova. Rodák z Tampere si jednoruč vychutnal olympijského vítěze z Vancouveru, zkušeného Kanaďana Marca-André Fleuryho.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Centr Floridy Panthers Alexander Barkov (16) jednou rukou překonává brankáře Pittsburghu Marca-Andre Fleuryho.

Článek

Brankář Pittsburghu kryl všech šest předchozích samostatných nájezdů Panterů, jenže v sedmé sérii na něj vyzrál právě Barkov. Devatenáctiletý Fin, syn bývalého ruského hokejisty Alexandra Barkova, si před Fleurym dovolil kličku do bekhendu, levou ruku sundal z hokejky a jednoruč s přehledem zavěsil.

Tučňáci, bojující kromě soupeřů i s epidemií příušnic, se tak museli sklonit před Floridou, tedy mužstvem potácejícím se na hraně play off.

V souboji dvou špičkových kanadských gólmanů měl nakonec navrch jiný olympijský šampión z roku 2010 Roberto Luongo. Strážce tyčí Panterů pochytal všech sedm nájezdů Penguins.

Reklama