Hlavní obsah

Ztrácí Jágr důvěru v Devils? Vánoční pauza nám sotva pomůže, má jasno 68

Newark

Pouhá tři vítězství z dvanácti prosincových zápasů si v zámořské NHL užili hokejisté New Jersey Devils. Parta okolo dvaačtyřicetiletého Jaromíra Jágra je částečně i kvůli rozsáhlé marodce v hlubokém útlumu. Ten vyvrcholil úterní porážkou 1:2 po samostatných nájezdech s Carolinou, druhým nejhorším celkem letošního ročníku NHL. Pochmurná nálada cloumá kádrem Ďáblů, ve zlepšení po vánoční přestávce příliš nevěří ani sám Jágr.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný Jaromír Jágr na střídačce New Jersey Devils.

Článek

Devils už klesli na třinácté místo Východní konference, přičemž mají odehráno 36 zápasů, což je zhruba o dvě až tři utkání více než jejich nejbližší konkurenti. Na osmý Washington Jágr a spol. ztrácí před vánoční pauzou devět bodů, jenže místo bojů o play off teď svěřenci kouče Petera DeBoera hrají spíše o čest.

Ani úterní zápas s Carolinou Devils nedotáhli do vítězného konce. Stejně jako v předchozích kláních si po trefě Gionty drželi těsný náskok, ale v poslední dvacetiminutovce o něj přišli a pak ztratili body v samostatných nájezdech.

„Jestli nám pomůže přestávka? Ani si to nemyslím," říkal zklíčený Jágr po další domácí ztrátě. „Těžko se po třech dnech pauzy vrátíme na led a budeme mít nejlepší hokejový tým... Já věřím pouze v tvrdou práci, ale já jsem jiný," vykládal Jágr zámořským novinářům.

Kladenský odchovanec tím nenaznačoval, že by Ďáblové měli mít tvrdší přípravu. Zopakoval, že mužstvo kosí zranění a kombinovaná sestava jen těžko najde ideální formu a herní pohodu. „Máme tolik zápasů a přitom takové množství zraněných hráčů. Nechci se vymlouvat, ale když hraješ přesilovku pokaždé s někým jiným, jak to asi vypadá?" položila si česká 68 řečnickou otázku.

Ďáblové sice duel s Carolinou dobře rozehráli, jenže pak se stáhli a v ofenzivě působili hodně laxně. Hurikáni svého soupeře v druhé dvacetiminutovce přestříleli 15:3, celkově pak 33:19. „Samozřejmě je tu z naší strany nedostatek vstřelených gólů," uznává Jágr. Ten vloni zaznamenal 24 branek, v letošní sezóně zatím jen pět. „Je v tom také nedostatek víry, důvěra nám schází. Až budeme mít méně zápasů a více potrénujeme, určitě se zlepšíme. Nemohu mluvit za ostatní, ale za sebe jsem si jistý," připustil Jágr.

Pozice kouče DeBoera se v Newarku hodně otřásá, šestačtyřicetiletý trenér přesto věří ve zlepšení. „Mimo hru je sedm chlapů a zrovna ve chvíli, kdy máme nejvíc nabitý kalendář. Je to dřina, ale já nebudu kvůli nepovedeným výsledkům házet hráče pod autobus. Pracujeme na zlepšení, vidím velkou snahu. Nebude to snadné, ale ztrátu ještě můžeme dohnat," doufal kouč Devils.

Probojují se hokejisté New Jersey do play off NHL?
Ano
21,7 %
Ne
78,3 %
Celkem hlasovalo 14195 čtenářů.

Reklama

Související témata: