Hlavní obsah

Je to trapné i srandovní, přiznal šokující vítěz hlasování pro Utkání hvězd NHL

New York

Nadšení krajané svědomitě hlasující od svých počítačů dotlačili lotyšského mladíka Zemguse Girgensonse k vítězství „o parník“ v dostizích o účast na Utkání hvězd slavné zámořské hokejové soutěže. Dvacetiletý útočník Buffala obdržel sympatie od takřka 1,6 miliónu převážně lotyšských fanoušků, druhého Patricka Kanea z Chicaga porazil o více než 300 tisíc hlasů. V úvodní šestici nominovaných na základě hlasů fanoušků je hned pět hokejistů z kádru Blackhawks.

Foto: Harry Scull Jr., ČTK/AP

Dvacetiletý lotyšský talent ve službách Buffala Zemgus Girgensons.

Článek

„Je to trochu trapné a zároveň srandovní," řekl agentuře AP Girgensons, který v dosavadních 39 zápasech v sezóně nasbíral 11 gólů a devět asistencí a je daleko za hlavními hvězdami soutěže. „Přišlo to z ničeho nic. Vím, že lidi doma o mně vědí, ale netušil jsem, že to zajde takhle daleko. Tohle je šílené."

Za lotyšským mladíkem skončil na druhém místě s 1 232 201 hlasy útočník Patrick Kane, kterého čeká čtvrtý start v tradiční exhibici. Dalšími nominovanými jsou útočník Jonathan Toews, obránci Duncan Keith a Brent Seabrook a brankář Corey Crawford.

Fanoušci poslali hokejistům přes 35 miliónů hlasů, z toho přibližně 27 procent bylo od příznivců mimo Severní Ameriku. Zbylé účastníky All Star Game určí vedení NHL 10. ledna. Exhibice se odehraje 25. ledna v Columbusu.

Jak byste pojmenovali vítězství Zemguse Girgensonse v hlasování o účast na Utkání hvězd?
Trapné.
15,3 %
Srandovní.
56,3 %
Zasloužené.
5,6 %
Nezajímavé.
22,8 %
Celkem hlasovalo 13129 čtenářů.

Reklama

Související témata: