Hlavní obsah

Útočník Eliáš se dohodl s New Jersey na roční smlouvě

PRAHA

Hokejový útočník Patrik Eliáš se dohodl s vedením New Jersey Devils na roční smlouvě. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru přijal takzvanou kvalifikační nabídku, která mu zaručuje v příští sezoně příjem 4,18 milionu dolarů. Po skončení kontraktu se Eliáš stane volným hráčem a bude moci o svém dalším angažmá jednat se všemi zájemci.

Foto: ČTK/AP

Patrik Eliáš

Článek

"Patrik byl ochoten vzdát se výhody, že bude za rok volným hráčem, ale jen za určitých podmínek. Nakonec se ale s vedením New Jersey nedohodl a akceptoval kvalifikační nabídku," řekl Eliášův zástupce Martin Stloukal. Roční smlouvu se stanoveným příjmem Devils českému útočníkovi nabídli již v červenci.

Obě strany poté jednaly o dalších variantách spolupráce a ještě v pondělí Eliáš tvrdil, že stále zvažuje, zda podepíše roční nebo víceletý kontrakt. Nakonec se rozhodl pro kratší verzi. "O podmínkách, které Patrik požadoval, nemohu mluvit. Musely by ale být adekvátní k tomu, co by ztratil. Příští rok mu bude situace nakloněna, protože na trhu nebude moc volných hráčů," prohlásil Stloukal.

Dohoda byla o týden odložena

I proto byla konečná dohoda o týden odložena. Podle původních plánů se měl Eliáš s New Jersey dohodnout již minulé pondělí. Podle jeho agenta Todda Diamonda je však roční smlouva nejhorší variantou. "Pokud bude Patrik hrát za podmínek kvalifikačního kontraktu, bude to nejhorší scénář," řekl Diamond minulý týden deníku Star-Ledger.

Devětadvacetiletý Eliáš, který se stále zotavuje z onemocnění žloutenkou, je momentálně v České republice. Původně měl dnes odletět do New Yorku, ale nakonec se doma zdrží ještě 24 hodin. Změnil si totiž letenku. "Bude tak přistávat na letišti Newark, odkud to má blíže domů. Nebude muset jet několik hodin autem," vysvětlil Stloukal.

Eliáš se omluvil z přípravného kempu širšího výběru české reprezentace pro olympiádu v Turíně, který se uskuteční od středy do pátku v Kravařích.

Reklama