Hlavní obsah

Voráčkův další báječný večer. Rozhodl duel s Capitals a spoluhráči na něj pěli ódy

Philadelphia

Je to paradox. Zatímco Philadelphii se v probíhajícím ročníku NHL příliš nedaří, Jakub Voráček prožívá jednoznačně nejlepší sezónu v kariéře. V noci na pátek znovu zazářil, když v prodloužení rozhodl o vítězství Letců nad Washingtonem 3:2. Ryšavý hokejista si 49. kanadským bodem upevnil vedoucí příčku v tabulce produktivity zámořské soutěže, před Tylerem Seguinem z Dallasu má nyní dvoubodový náskok.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček (vpravo) slaví se spoluhráči Waynem Simmondsem (uprostřed) a Claudem Girouxem vítězný gól proti Washingtonu.

Článek

Voráček hokejovým fanouškům opět dokázal, v jaké pohodě se momentálně nachází. Skóroval v momentě, kdy to jeho Letci nejvíce potřebovali. Po minutě a 28 vteřinách ukončil prodloužení s Capitals, když tvrdou ranou propálil gólmana Bradena Holtbyho. Domácím tím zajistil dva body, které celek z Pensylvánie nutně potřebuje.

"Věděl jsem, že pokud budu pořád střílet, mohlo by to nakonec projít. Měl jsem ale štěstí, že byl puk tečovaný. Byl to pro nás hrozně důležitý gól," komentoval Voráček svou vítěznou trefu.

Po předchozích pěti porážkách tak Flyers jeho zásluhou podruhé v řadě zvítězili. Oba poslední domácí duely (s Ottawou a Washingtonem) byly přitom hodně podobné. Philadelphia v závěrečné části vždy o gól prohrávala, pokaždé se jí ale podařilo výsledek překlopit na svoji stranu.

"V obou střetnutích jsme byli trpěliví a ve třetí třetině dávali nesmírně důležité góly," citoval Voráčka server philly.com.

Mason chválil Voráčka

Přes druhé vítězství za sebou ovšem Letci nemají stále příliš důvodů k radosti. Na play off nadále ztrácejí propastných devět bodů. Kladenský odchovanec si alespoň vylepšil osobní statistiky. Po svém šestnáctém zásahu v sezóně vévodí kanadskému bodování se ziskem 49 bodů.

"Nejsem si jistý, zda myslí na vítězství v kanadském bodování ligy. Určitě chce ale vyhrávat zápasy," řekl kouč Flyers Craig Berube. Výkon pětadvacetiletého českého forvarda ocenil i brankář Steve Mason, jenž v utkání zneškodnil 26 střel Capitals.

"Jakub ukázal svou třídu. Je to takový dynamický hráč. Není v lize tolik hokejistů, kteří jsou rychlí, silní, dokážou si pokrýt puk a mají vizi, co s kotoučem udělají," pochválil Voráčka šestadvacetiletý gólman.

Vyhraje Jakub Voráček v letošní sezóně NHL kanadské bodování?
Ano
67,3 %
Ne
32,7 %
Celkem hlasovalo 9396 čtenářů.

Reklama

Související témata: