Hlavní obsah

Pardubice opouští i Sýkora, upsal se Washingtonu

WASHINGTON

Hokejový útočník Petr Sýkora opouští po šesti letech Pardubice a zkusí znovu štěstí v NHL. Jednání s týmem Washington Capitals dotáhl do úspěšného konce a podepsal s klubem roční jednocestnou smlouvu, která by mu podle informací ČTK měla garantovat příjem přes 500.000 dolarů.

Foto: Sport.cz

Pardubicím se rozpadá mistrovský kádr.

Článek

"Petr měl zájem odejít do zámoří již před rokem, ale bohužel přišla výluka," řekl dnes hráčův zástupce Aleš Volek. Šestadvacetiletý Sýkora se rozhodl pro návrat do zámoří i proto, že cítí jednu z posledních příležitostí se v NHL prosadit. "Je to asi jeho poslední šance," podotkl Volek na adresu svého klienta, jenž působil již v Nashvillu. Do hlavního týmu Predators se ale neprosadil.

Sýkora je po mistrovi světa z Vídně Petru Průchovi druhou oporou ze současného kádru Pardubic, která uzavřela v uplynulých dnech kontrakt v NHL. Už po Průchově podpisu na smlouvě s New Yorkem Rangers dal pardubický klub najevo, že se hokejistů s platným kontraktem nehodlá vzdát a řeší situaci s právníky. Moelleru se nelíbí podmínky nové smlouvy mezi zámořskou soutěží a Mezinárodní hokejovou federací IIHF o odchodu hráčů z Evropy, s níž nesouhlasil.

Odchod bez náhrady

Křídelní útočník Sýkora navíc odejde do Washingtonu bez náhrady, protože již v NHL působil. Pardubice jej přitom před šesti lety z Nashvillu vykoupily a zaplatily 50.000 dolarů. "I proto nechápeme, proč je zařazen mezi hráče, kteří už vypláceni nebudou," řekl generální manažer klubu Zbyněk Kusý České televizi. Moeller se pravděpodobně bude snažit hráči, který má s klubem uzavřenou smlouvu ještě na dva roky, v odchodu zabránit.

Hráčův zástupce Volek se však možných problémů s odchodem Sýkory do NHL nebojí. "Jsou dané pravidla a nevím, za co by ho mohli soudit," řekl Volek. Směrodatné podle něj je, že zástupci českých klubů společně smlouvu mezi NHL a IIHF schválili.

Mistrovské Pardubice v Sýkorovi přijdou o svého elitního střelce, který za poslední tři extraligové sezony pokaždé vstřelil přes dvacet branek. Jeho odchod byl v posledních dnech na spadnutí. Do NHL se vrací poprvé od sezony 1998/99, kdy dvakrát nastoupil za Nashville a pak zbytek strávil v Milwaukee Admirals hrající nižší soutěž IHL.

Reklama

Související témata: