Hlavní obsah

Anaheim vyvěsí Selänneho dres, brankář Kačerů se vzdá lega

Anaheim

Nedělní duel mezi Anaheimem a Winnipegem bude mít pro domácí Kačery velmi speciální atmosféru. V Anaheimu bude večer zasvěcen poctě pro legendárního finského útočníka Teemu Selänneho, jehož dres s číslem osm bude slavnostně vyvěšen ke stropu Honda Center. Gólman Frederik Andersen pro tuto příležitost využije speciální masku.

Foto: Sport.cz

Finský blesk Teemu Selänne

Článek
Fotogalerie

Třikrát překonal metu 50 gólů, vyhrál Stanleyův pohár a má čtyři olympijské medaile, vyjmenovává web NHL.com některé z úspěchů známého Finského blesku.

„Nechystám se brečet, to tvrdí chlapi nedělají," líčil pobaveně Selänne, jehož trenéři nevyužívali pro drsnou práci, ale mohli se spolehnout na jeho mimořádné střelecké schopnosti a skvělé bruslení.

„Netuším, co mě čeká. Ničeho takového jsem se ještě nezúčastnil, ale bude to velmi vzrušující. Bude to samozřejmě speciální večer," očekává 44letý Fin, který již ukončil aktivní hráčskou kariéru.

Zápas s Winnipegem není vybrán náhodně. Právě v dresu Jets se rodák z Helsinek poprvé objevil v NHL. „Byl velkou součástí mé kariéry," připomíná ke kanadskému klubu.

Dánský brankář Frederik Andersen se rozhodl vyjádřit uznání legendě také prostřednictvím své masky, kterou použije speciálně pro slavností večer. Z obou stran brankářské přilby je namalován Teemu Selänne ve střelecké pozici. Grafika má připomínat dva góly finského snajpra, na které jeho někdejší spoluhráč Andersen nejraději vzpomíná.

Fanoušci tak výjimečně neuvidí dánskou jedničku s jeho populární maskou, na níž je zobrazen panáček ze stavebnice lego, která pochází právě z Andersenovy domoviny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články