Hlavní obsah

Columbus udrží Bobrovského další čtyři roky

Columbus

Hokejový gólman Sergej Bobrovskij prodloužil smlouvu s Columbusem o čtyři roky. Nový kontrakt mu vynese celkem 29,7 milionu dolarů, tedy v průměru 7,425 milionu ročně. Vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL z roku 2013 si tak finančně polepší. Poslední dvouletou smlouvu, která vyprší po této sezoně, uzavřel ruský brankář na 11,25 milionu dolarů.

Foto: David Kadlubowski, ČTK/AP

Sergej Bobrovskij v utkání s Arizonou.

Článek

Šestadvacetiletý Bobrovskij v této sezoně odchytal 28 utkání s průměrem 2,80 branky na zápas, úspěšností zákroků 91,5 procenta a jednou udržel čisté konto. Nový kontrakt by z něj v příští sezóně mohl udělat druhého nejlépe placeného brankáře v NHL za Henrikem Lundqvistem z New Yorku Rangers (10 milionů dolarů).

Bobrovskij loni na světovém šampionátu v Minsku pomohl Rusku ke zlatu a byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. V NHL bývalý gólman Philadelphie odchytal celkem 207 utkání s průměrem 2,51 obdrženého gólu na utkání a s úspěšností 91,8 procenta. Desetkrát vychytal čisté konto. Ve 13 duelech play off má průměr 3,50 branky na zápas a úspěšnost 89 procent.

Reklama

Související témata: