Hlavní obsah

NHL zná účastníky All-Star Game, zahrají si i tři Češi

Columbus

Patrik Eliáš, Radim Vrbata a Jakub Voráček si zahrají Utkání hvězd NHL, kam je nominovali zástupci severoamerické ligy. Každý celek nejprestižnější zámořské hokejové soutěže má své zastoupení včetně hostitelského Columbusu, který budou reprezentovat Nick Foligno, Ryan Johansen a Sergej Bobrovskij. Zápas je na programu 25. ledna.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček bude v NHL i nadále oblékat dres Philadelphie

Článek

Již dříve byla fanoušky zvolena první šestice hráčů, do níž se dostal Lotyš Zemgus Girgensons a pět opor Chicaga - brankář Corey Crawford, obránci Duncan Keith s Brentem Seabrookem a v útoku Jonathan Toews a Patrick Kane.

Girgensons zcela jistě nepatří mezi největší hvězdy soutěže, ale jako jediný Lotyš se dočkal štědré podpory ve své domovině a s počtem 1,6 miliónu hlasů se umístil dokonce na prvním místě. „Je to trochu trapné a zároveň srandovní," řekl agentuře AP dvacetiletý útočník Buffala.

Patrika Eliáše čeká již jeho čtvrtá účast v Utkání hvězd. V zámoří se naopak zmiňuje, že Eliáš dostal šanci na úkor týmového spoluhráče Jaromíra Jágra, který veřejně prohlašoval, že si nominaci nezaslouží. Radim Vrbata se zúčastní poprvé a paradoxně bez spoluhráčů z Vancouveru dvojčat Sedinových.

Také pro Jakuba Voráčka se jedná o premiérovou účast. Shodou okolností právě v Columbusu, kde začala jeho kariéra v NHL. V nominaci jej doplnil jeho týmový parťák z Philadelphie Claude Giroux.

Nominace All-Star Game NHL
Brankáři
Sergej Bobrovskij (Columbus), Jimmy Howard (Detroit), Roberto Luongo (Florida), Carey Price (Montreal), Pekka Rinne (Nashville).
Obránci
Oliver Ekman-Larsson (Arizona), Mark Giordano (Calgary), Justin Faulk (Carolina), Erik Johnson (Colorado), Drew Doughty (Los Angeles), Ryan Suter (Minnesota), Shea Weber (Nashville), Brent Burns (San Jose), Kevin Shattenkirk (St. Louis), Dustin Byfuglien (Winnipeg).
Útočníci
Ryan Getzlaf (Anaheim), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Nick Foligno a Ryan Johansen (oba Columbus), Tyler Seguin (Dallas), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton), Anze Kopitar (Los Angeles), Patrik Eliáš (New Jersey), John Tavares (NY Islanders), Rick Nash (NY Rangers), Bobby Ryan (Ottawa), Claude Giroux a Jakub Voráček (oba Philadelphia), Sidney Crosby a Jevgenij Malkin (oba Pittsburgh), Vladimir Tarasenko (St. Louis), Steven Stamkos (Tampa Bay), Tyler Johnson (Tampa Bay), Phil Kessel (Toronto), Radim Vrbata (Vancouver), Alexander Ovečkin (Washington).
Šest nováčků (pouze pro dovednostní soutěže)
Johnny Gaudreau (Calgary), Aaron Ekblad (Florida), Tanner Pearson (Los Angeles), Filip Forsberg (Nashville), Mike Hoffman (Ottawa), Jonathan Drouin (Tampa Bay).
Trenéři
Peter Laviolette (Nashville) a Darryl Sutter (Los Angeles).

Reklama

Související témata: