Hlavní obsah

Selänne se při dojemné rozlučce ubránil slzám. Pavelec s Frolíkem pak prohráli po nájezdech

Aktualizováno

Dvakrát vedl o dva góly, ale nakonec si Winnipeg s brankářem Ondřejem Pavelcem a útočníkem Michaelem Frolíkem odváží z nedělního utkání NHL na ledě Anaheimu porážku 4:5 po samostatných nájezdech. Český forvard přispěl svému týmu gólovou asistencí.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Fin Teemu Selänne sleduje, jak jeho dres Anaheimu s číslem osm visí pod stropem haly před zápasem s Winnipegem.

Článek
Fotogalerie

Před začátkem zápasu se v anaheimském Honda centru dočkal emotivní rozlučky s fanoušky a slavnou kariérou legendární Fin Teemu Selänne, jehož dres s číslem osm zamířil pod střechu haly. Této pocty se dočkal jako vůbec první hráč v relativně krátké historii Ducks.

„Nebrečel jsem, ale byl jsem tomu blízko. Nejtěžší chvíle pro udržení emocí přišla, když jsem šel dolů po schodech. Celá ta věc mě nesmírně zasáhla. Navíc jsem se musel soustředit, abych neupadl. Ale byl to pro mě nádherný večer. Nestačil jsem se divit. Všechno se točilo kolem mě. Bylo to opravdu speciální," rozplýval se Finský blesk.

„Už si ani nepamatuju, kdy jsem byl naposledy takhle nervózní. Samozřejmě jsem nevěděl, co mám očekávat. Celé to ale bylo perfektní," pochvaloval si 44letý vítěz Stanleyova poháru a majitel čtyř olympijských medailí.

S Anaheimem sice dobyl Stanley Cup, ale zámořskou kariéru začínal rodák z Helsinek ve Winnipegu, který si ho na draftu vybral v roce 1988 jako desátého hráče celkově. A právě Jets si před zraky už bývalé hvězdy vedli od začátku utkání lépe.

Po první třetině vedli 3:1, když na druhý gól Zacha Bogosiana přihrával Frolík. Na konci druhé třetiny pak Andrew Ladd zvyšoval na 4:2 pro Jets. Třetí třetina ale patřila domácím Ducks.

Nováček Rick Rakkel svým druhým gólem v utkání srovnal dvě minuty před koncem normální hrací doby na 4:4. I v samostatných nájezdech se ujal vedení Winnipeg, jenže rozhodující trefu nakonec zaznamenal anaheimský Sami Vatanen, jenž překonal brankáře Pavelce střelou švihem. Český gólman si v utkání připsal 39 úspěšných zákroků.

Asistenci zaznamenal i další útočník Tomáš Fleischmann, jenž přispěl k výhře Floridy 4:2 nad Edmontonem. Panteři tak zaznamenali už třetí výhru za sebou.

Výsledky NHL
Edmonton - Florida 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky: 25. Eberle, 46. Pouliot - 5. Hayes, 27. Campbell, 46. Kopecký, 56. Bergenheim (Fleischmann). Střely na branku: 33:27. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. Luongo (Florida), 2. Eberle (Edmonton), 3. Ebklad (Florida).
Chicago - Minnesota 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky: 5. Hossa, 8. Bickell, 32. Richards, 39. Oduya - 56. Cooke. Střely na branku: 35:37. Diváci: 21 809. Hvězdy zápasu: 1. Hossa, 2. Bickell, 3. Crawford (všichni Chicago).
Anaheim - Winnipeg 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 1:1, 2:0 - 0:0)
Branky: 9. a 58. Rakell, 34. Jackman, 47. Palmieri, rozhodující nájezd Vatanen - 8. E. Kane, 10. Bogosian (Frolík), 15. Scheifele, 38. Ladd. Střely na branku: 43:32. Brankář Ondřej Pavelec odchytal celé utkání, inkasoval čtyři branky ze 43 střel a úspěšnost zásahů měl 90,70 procenta. Diváci: 17 356. Hvězdy zápasu: 1. Rakell, 2. Palmieri (oba Anaheim), 3. Scheifele (Winnipeg).

Reklama

Související témata: