Hlavní obsah

Brankář Pöpperle podepsal smlouvu v Columbusu

Ani brankář Tomáš Pöpperle nebude v příští sezóně hrát v české hokejové extralize. Dvacetiletý talent podepsal tříletý kontrakt s týmem Columbus Blue Jackets, který jej před necelým měsícem draftoval jako 131. v pořadí. ČTK to řekl hráčův agent Jaromír Henyš.

Článek

Pöpperle, který do Columbusu z extraligy následuje nejlepšího střelce domácí soutěže Jaroslava Balaštíka, si podle svého dvoucestného kontraktu ročně vydělá 550 000 dolarů. Pokud však bude působit na farmě, bude jeho příjem výrazně nižší.

Majitel ceny pro nováčka loňské sezóny, který dosáhl v dresu Sparty nejlepších statistik z celé ligy, měl tuto sezónu strávit na hostování ve Vsetíně. Moravský klub tak po odchodu Romana Čechmánka do Karlových Varů musí shánět prvního gólmana jinde.

Čekal, že zůstane ve Vsetíně

Pöpperle podepsal smlouvu těsně před uzávěrkou přestupů hokejistů z Evropy. "Bylo to tři a půl hodiny před deadlinem, který je v jedenáct hodin středoevropského času," řekl Henyš. Ten ještě dolaďuje poslední detaily smlouvy. "Jednáme o tom, aby v ní byla klauzule o tom, že když Tomášovi nevyjde kemp a nebude mít zaručenou pozici jedničky na farmě, bude se moci vrátit do Evropy," uvedl Henyš.

Talentovaný gólman měl náznaky, že je o něj v zámoří zájem, již před draftem, kdy mu agent tlumočil plány klubu angažovat jej. Poté, co si ale Columbus Pöpperleho vybral, následoval klid. "Nic se nedělo, takže jsem myslel, že zůstanu ve Vsetíně. Včera mi ale volal agent, že Columbus má zájem a nabízí mi smlouvu," řekl Pöpperle ČTK.

Přestože to byl pro něj trochu šok, rozhodl se zkusit štěstí za Atlantikem. "Snažil jsem se poradit s několika lidmi kolem sebe a nakonec jsem si řekl, proč to nezkusit," přiznal.

O místo bude bojovat s Pruskem

Jeho seniorská kariéra tak pokračuje raketovým tempem. Před dvěma lety neměl v extralize pevné místo v žádném týmu. V uplynulé sezóně však výtečně zaskočil za zraněného Petra Břízu ve Spartě a nyní míří do NHL. "Vzalo to rychlý obrat a vše se otočilo. Je to příjemné. Jen ale, aby to tak i pokračovalo," přál si brankář.

Plánovaná jednička Vsetína bude působit ve stejném týmu jako jeho krajan Martin Prusek, který do klubu přišel v létě z Ottawy. Prvním gólmanem by měl být Mark Denis. "Kdo další tam je, ale nevím. Pojedu to zkusit a když to nevyjde, vrátím se do Evropy," řekl Pöpperle, jenž uvítal dohodu, že když mu nevyjde kemp, bude se moci vrátit. "Sedět na farmě jako dvojka by pro mě bylo zbytečné," je si vědom.

Ještě před podpisem smlouvy sdělil nepříjemnou novinu o svém odchodu šéfovi vsetínského klubu Oldřichu Šteflovi. "Nadšený z toho nebyl, ale řekl, že bránit v odchodu mi nebude a nemůže," dodal Pöpperle.

Reklama