Hlavní obsah

Philadelphia - Tampa Bay 7:3Nejproduktivnější muž NHL opět úřadoval, Voráček gólem přispěl k výhře

Aktualizováno

Další dva body si připsal český útočník ve službách Philadelphie Flyers Jakub Voráček v zápase s Tampou Bay. K výhře Letců přispěl kladenský rodák asistencí a gólem. Pětadvacetiletý forvard si upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče NHL, na dvojici Tyler Seguin, Claude Giroux má náskok čtyř bodů. V dalším utkání zdolal domácí Washington Colorado díky brance Alexe Ovečkina 134 vteřin před koncem třetí třetiny.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Jakub Voráček (vlevo) se raduje společně se spoluhráči z Philadelphie Braydenem Schennem (uprostřed) a Waynem Simmondsem z branky.

Článek

Voráček skóroval na začátku druhé třetiny při přesilové hře. Puk mu k pravému kruhu posunul Streit a český hráč ho napálil z první. Flyers touto brankou odstartovali čtyřgólovou smršť, v níž během sedmi minut vstřelili čtyři góly, z toho tři v přesilové hře, a rozhodli tím i celý zápas. Asistenci si Voráček připsal při poslední brance této série, kdy skóroval Schenn.

"Táhlo se to s námi od první třetiny. Byli u puku dříve, nechávali jsme je volné před naší brankou a našeho gólmana jsme často nechávali se v tom vykoupat. Ale sezóna je dlouhá, podobné zápasy se stávají. V dalším to musíme odčinit," uvedl kapitán Tampy Bay Steven Stamkos.

"Hráli jsme to hodně jednoduše. Tlačili jsme puk do brány, kde jsme měli hráče. Dostávali jsme se k dorážkám a taky nám pomohly přesilovky," hledal příčiny úspěchu Brayden Schenn, jeden ze sedmi střelců Flyers, kteří momentálně ztrácejí na poslední místo do play off devět bodů.

Kladenský odchovanec už v letošní sezóně posbíral 52 kanadských bodů za 17 branek a 35 asistencí. Po zápase s nejlepším týmem Východní konference byl Voráček vyhlášen druhou hvězdou zápasu. "Druhá polovina soutěže bude velmi těžká. Potřebujeme nějakou sérii výher. Ale máme dobrý tým, který má vnitřní sílu. Musíme zůstat trpěliví a jít zápas od zápasu. A uvidíme, co se stane," řekl Voráček.

Pro Lightning to byl smolný duel - kromě porážky ztratili i dva důležité hráče Tylera Johnsona a Victora Hedmana.

Alexandr Ovečkin rozhodl gólem v přesilové hře o výhře Washingtonu 2:1 nad Coloradem. Ruský kanonýr si tím připsal 74. vítězný gól kariéry, kterým v této stastistice předstihl v klubové historii vedoucího Petera Bondru. Ovečkin vzal slovenskému útočníkovi další z cenných rekordů, když už ho v průběhu letošního ročníku překonal v počtu vstřelených branek i získaných bodů.

"Je to hezký úspěch. Jen v tom pokračovat," konstatoval Ovečkin, který přitom v utkání podle trenéra Washingtonu Barryho Trotze zaostával za svým standardním výkonem. "Míjel trochu branku, přicházel o kotouče. Ale kdo dal vítězný gól? Alex Ovečkin," řekl kouč o svěřenci, který rozhodl duel gólmanů Bradena Holtbyho (31 zásahů) a Semjona Varlamova (36). Oba patřili mezi tři hvězdy utkání.

Čisté konto vychytal brankář obhájce Stanley Cupu Martin Jones v utkání proti Torontu. Skóre otevřel už po 37 vteřinách Anže Kopitar a dlouho to byla jediná branka zápasu. Druhý gól přidal až do prázdné brány v samotném závěru zápasu Slovák Marián Gáborík. Gólman Los Angeles Jones pochytal všech devatenáct střel Maple Leafs.

Philadelphia - Tampa Bay 7:3 (2:1, 5:1, 0:1)
Branky: 7. Vandevelde, 17. Umberger, 22. Voráček, 23. Bellemare, 28. Streit, 29. B. Schenn (Voráček), 36. Raffl - 11. Stamkos, 36. Boyle, 42. Callahan. Střely na branku: 25:24. Diváci: 19.598. Hvězdy zápasu: 1. Streit, 2. Voráček, 3. Vandevelde (všichni Philadelphia).
Washington - Colorado 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 8. Beagle, 38. Ovečkin - 31. Tanguay. Střely na branku: 38:32. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Ovečkin (oba Washington), 3. Varlamov (Colorado).
Los Angeles - Toronto 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 1. Kopitar, 59. Gáborík. Střely na branku: 20:19. Diváci: 18.230. Hvězdy zápasu: 1. Doughty, 2. Jones, 3. Kopitar (všichni Los Angeles).

Reklama

Související témata: