Hlavní obsah

Jágra skolila chřipka a kouč nechápe, co se děje. V zámoří spekulují, kam 68 z Devils zamíří

New Jersey

Pro hokejisty New Jersey je vidina play off stále poměrně daleko a decimovaný tým Ďáblů musí navíc vstřebat další nepříjemnost. Útočné opory Jaromír Jágr a Tuomo Ruutu už druhý den netrénují kvůli silné chřipce a není vůbec jisté, zda budou schopné odletět ke středečnímu duelu do Los Angeles. S rostoucí pravděpodobností neúčasti Devils v bojích o Stanley Cup se navíc množí spekulace o Jágrově odchodu z New Jersey.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Takhle Jaromír Jágr přijímal gratulace jako největší hvězdá zápasu proti Philadelphii. teď však nemůže ani trénovat.

Článek

„Oba jsou nemocní, takže netušíme, jak to s nimi bude dál. Ani kdybych měl hádat, nedokázal bych dát odpověď. Bohužel už jsme si tímhle prošli," posteskl si generální manažer a kouč Lou Lamoriello pro stránky northjersey.com

Už v předchozích týdnech totiž prodělali chřipku například Eric Gelinas, Martin Havlát či Jacob Josefson. Dalších pět hráčů trápily v prosinci příušnice. Podle serveru by se však Jágr s Ruutuem i v případě, že neodletí do Los Angeles, mohli k týmu připojit na venkovním tripu později.

„Je neuvěřitelné, čím si procházíme. Nikdy jsem nic podobného nezažil," nechápal Lamoriello. Ničily nás napřed příušnice, teď chřipka. Nevím, co na to mám dál říct. Dělali jsme všechno možné. Zbavovali jsme se lahví s pitím po zápasech. Realizační tým i lékaři dělali vše, co mohli. Asi nezbývá, než se nad tím pousmát a skousnout to," dodal generální manažer.

Zpátky do Bostonu?

New Jersey momentálně ztrácí na play off dvanáct bodů a tak není divu, že v zámoří sílí spekulace o Jágrově odchodu do týmu s větší šancí na play off a případný úspěch ve Stanley Cupu.

„Jágr by mohl být volbou pro Boston, Ottawu Senators nebo i jiný tým hledající gólového hráče s vůdčími schopnostmi. 42letý veterán v minulé sezóně zaznamenal 67 bodů, do tohoto týdne vstupoval s bilancí 25 bodů ze 43 zápasů. V Bostonu by navíc nebyl žádným nováčkem," připomíná magazín The Hockey News finálovou účast ve finále Stanley Cupu s týmem Bruins před dvěma roky.

Známý kanadský komentátor TSN Bob McKenzie zase věří, že generální manažer Montrealu Marc Bergevin by mohl Jágra nalákat do týmu Canadians, kde by spojil síly s Tomášem Plekancem a Jiřím Sekáčem.

„Ano, tohle mi zapadá dohromady hned na několika úrovních, ale také by záleželo na penězích. Loni Bergevin podobně angažoval Thomase Vaneka. Canadiens jsou dobrý tým, mají šanci dojít daleko a dařilo se jim v play off i loni. Vanek sice nebyl tak dobrý, jak se očekávalo, jenže cena nebyla nijak přemrštěná, což bylo klíčové. Pokud bude moct Bergevin angažovat Jágra, velkého chlapa, který střílí góly i v neuvěřitelném věku, byl by to skvělý tah. Tedy v případě, že to finančně nezatíží budoucnost klubu," uvedl McKenzie.

Který dres bude Jaromír Jágr oblékat v play off, pokud New Jersey do vyřazovacích bojů nepostoupí?
Bostonu
9,8 %
Montrealu
47 %
Jiného týmu
12,1 %
Žádného týmu
31,1 %
Celkem hlasovalo 16266 čtenářů.

Reklama

Související témata: