Hlavní obsah

Sekáč byl dodatečně nominován na Utkání hvězd NHL

Hokejový útočník Jiří Sekáč z Montrealu se jako čtvrtý český zástupce vydá na víkendové Utkání hvězd NHL, které se uskuteční 24. a 25. ledna v Columbusu. Dvaadvacetiletý Sekáč byl dodatečně zařazen mezi šestici nováčků místo zraněného Tannera Pearsona z Los Angeles. Do samotného utkání bývalý hráč Lva Praha v KHL nezasáhne, protože nováčci se účastní jen sobotních dovednostních soutěží.

Foto: Matthew Oharen, Reuters

Jiří Sekáč z Montrealu (26) a Tučňák Jevgenij Malkin.

Článek

Ve dvaačtyřicetičlenné nominaci na prestižní exhibiční duel jsou z Čechů forvardi Jakub Voráček z Philadelphie, Patrik Eliáš z New Jersey a Radim Vrbata z Vancouveru.

Sekáč, který v červnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč dvouletý kontrakt s Canadiens, má zatím v premiérové sezóně v NHL na kontě z 34 utkání 15 bodů za sedm branek a osm asistencí.

Původně nominovaný Pearson si v sobotním utkání proti Winnipegu zlomil nohu a po operaci bude zřejmě chybět Kings tři měsíce. Sekáč doplní na Utkání hvězd další mladé útočníky Jonathana Drouina z Tampy Bay, Filipa Forsberga z Nashvillu, Johnnyho Gaudreaua z Calgary, Mikea Hoffmana z Ottawy a obránce Aarona Ekblada z Floridy.

Reklama