Hlavní obsah

Dvě třetiny trápení, pak ale Tampu spasil Palát. Je obrovským přínosem, chválí ho Johnson

Praha

Podle papírových předpokladů mělo jít o jednoznačnou záležitost. Jeden z nejlepších týmů aktuálního ročníku NHL proti naopak vůbec nejhoršímu. Jenže hokejisté Tampy Bay se proti Edmontonu dvě třetiny trápili a mohli být ještě rádi, že prohrávají jen o gól. Z nejhoršího je však vytáhl český útočník Ondřej Palát, jenž dvěma góly v závěrečné části skóre otočil a zajistil Bleskům vítězství 3:2.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Útočník Ondřej Palát (č. 18) se raduje se spoluhráči z gólu proti Edmontonu.

Článek

„První dvě třetiny nás Edmonton úplně přehrával," neuniklo kouči Tampy Jonu Cooperovi, že jeho svěřenci za svým soupeřem zaostávají. Vždyť za čtyřicet minut vyslali na gólmana Olejářů Scrivense pouhých deset střel...

„Přišlo mi, že jsme byli bez energie. Hráli jsme tak trochu lajdácky, vůbec jsme se netlačili před branku, ani jsme nestříleli. To byl ten největší rozdíl oproti třetí třetině, v níž jsme konečně začali dohrávat souboje," říkal Ondřej Palát, nejlepší muž zápasu.

Třiadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku ve 42. minutě přesnou dorážkou do odkryté klece srovnal, necelých devět minut před třetí sirénou pak obrat přesnou střelou na Scrivensovu vyrážečku dokonal. A po zápase se mu dostalo pochvaly nejen od trenéra Coopera, ale i spoluhráče Tylera Johnsona, který u obou jeho tref asistoval.

Johnson ocenil Palátův přínos

„Zápas co zápas je pro nás obrovským přínosem a vnáší do naší hry spoustu dobrých věcí. Výborně hraje na obou koncích kluziště a dneska přišel s góly, které jsme tolik potřebovali," říkal o svém parťákovi z elitní útočné formace Johnson, jenž se do sestavy Blesků vrátil po jednozápasové pauze způsobené menším zraněním ve spodní části těla.

Zásluhou desátého a jedenáctého gólu Paláta v sezóně Tampa vyhrála už šesté domácí utkání v řadě a vyšvihla se do čela tabulky Východní konference NHL. „Je těžké vyhrát zápas, v němž hrajete jenom dvacet minut. Ale my jsme to dneska zvládli," oddechl si brankář Ben Bishop. To Edmonton naopak zůstává nejhorším týmem soutěže. Venku prohrál už počtrnácté za sebou, naposledy na soupeřově kluzišti uspěli 9. listopadu.

Reklama

Související témata: